Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Vi kjenner bakken riste mens Hamas graver tunneler under oss

Dette er en av terrortunnelene som tidligere er blitt avdekket av IDF. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Dette er en av terrortunnelene som tidligere er blitt avdekket av IDF. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Israelere i området nær Gaza-grensen slår alarm.

Innbyggere i de sørisraelske lokalsamfunnene i nærheten av Gaza sier at de kan merke at det pågår aktivitet under bakken i områdene der de bor.

– Tunnelbyggingen fra Gaza mot Israel har kommet så langt at vi kan kjenne gulvene våre riste, sier noen av innbyggerne i Moshav Pri Gan til Times of Israel.

Gadi Yarkoni, som er ordfører for Eshkol-regionen, sier til Israel Radio at mange innbyggere de siste ukene har klaget over at de hører og kjenner at det foregår stadig mer graveaktivitet under bakken. De er skuffet over at det israelske forsvaret fortsatt ikke har kommet så langt som til å bygge en sikkerhetsbarriere som kan beskytte mot underjordiske terrortunneler. Et høyteknologisk gjerde som gir beskyttelse under jorden vil koste om lag 5,7 milliarder kroner. Ifølge Ha’aretz er det ikke dekning for dette i det nåværende forsvarsbudsjettet, selv om finansminister Moshe Kahlon nylig lovet lokale politiske ledere at en slik sikkerhetsbarriere skal bygges.

Under Gaza-krigen sommeren 2014 avdekket det israelske forsvaret at Hamas hadde bygget flere titalls terrortunneler under grensen mellom Gaza og Israel. Hensikten med slike tunneler er at terrorister skal kunne ta seg inn i det israelske samfunnet for å utføre angrep. IDF ødela mer enn 30 terrortunneler under den forrige Gaza-krigen. Helt siden da har det jevnlig kommet rapporter om at Hamas var i gang med å bygge opp igjen tunnelnettverket.

 

Sju drept i tunnelkollaps

En tunnel som var under utbygging brøt sammen tirsdag kveld denne uken. Syv Hamas-medlemmer ble drept i ulykken, ifølge blant andre Jerusalem Post.

Hamas’ væpnede styrker har bekreftet offisielt at 11 personer var i tunnelen da den raste sammen, og at fire kom seg unna mens de øvrige syv omkom. I en pressemelding opplyser de at de 11 Hamas-terroristene arbeidet med å gjenoppbygge tunnelen øst for Gaza by da ulykken skjedde. Pressemeldingen påstår at de syv hadde ”deltatt i heltemodige kvalitetsoperasjoner” under Gaza-krigen 2014, og at Hamas ”ville ikke ha vært i stand til å påføre Israel smerte hvis ikke det hadde vært for mennene som var med på å grave ut tunnelene”. Hamas har sendt ut en instruks til palestinske journalister som arbeider i Gaza, der de advarer dem mot å publisere detaljer om identiteten til mennene som arbeidet i tunnelen.

Les også: – Hamas er klare for nye angrep mot Israel

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart