Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

To av knivene som ble beslaglagt da et knivangrep ble forhindret utenfor Jerusalem mandag 14. mars. (Foto: Det israelske politiet)
To av knivene som ble beslaglagt da et knivangrep ble forhindret utenfor Jerusalem mandag 14. mars. (Foto: Det israelske politiet)

To forsøk på knivangrep og ett rakettangrep

Tirsdag formiddag og mandag kveld forhindret israelske sikkerhetsstyrker nye knivangrep. Mandag kveld ble det avfyrt en rakett fra Gaza.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Tirsdag formiddag arresterte grensepolitiet ei 17 år gammel palestinsk jente ved et trafikk-knutepunkt sør for Nablus på Vestbredden, ifølge Times of Israel.

Jenta var bevæpnet med en stor kjøkkenkniv. De israelske sikkerhetsstyrkene hadde i forkant fått etterretningsinformasjon om at en ung kvinne fra Jenin-området hadde dratt hjemmefra for å utføre et angrep. Jenta ankom stedet i drosje og vakte mistanke da hun sa hun ikke hadde med seg identifikasjonspapirer. Hun ble innbrakt til avhør, og det viste seg at hun var den personen som styrkene hadde fått tips om å være på utkikk etter.

 

Til Jerusalem med kniver

Mandag kveld avdekket israelske sikkerhetsstyrker at to palestinske kvinner som kom til en kontrollpost utenfor Jerusalem, hadde bevæpnet seg med flere kniver. De ble arrestert, og under avhør tilsto de at de planla å utføre et angrep, opplyser politiet. Kvinnene er 24 og 28 år gamle og kommer fra landsbyen Abu Dis like utenfor Jerusalem.

 

Rakettangrep fra Gaza mandag kveld

Sent mandag kveld ble det avfyrt en rakett fra Gaza mot Sør-Israel. Raketten slo ned i et åpent område vest for Sderot, og det er ikke meldt om skader. Ingen rakettalarmer gikk av, trolig fordi varslingssystemene beregnet at raketten ville lande et godt stykke fra befolkede områder. Ingen av terrororganisasjonene har tatt på seg ansvaret for raketten. Israel holder Hamas-myndighetene ansvarlige for alle angrep fra Gaza. Angrepet kom tre dager etter at fire raketter ble avfyrt fredag kveld.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart