Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Israelsk araber dømt til 25 år i fengsel for terrorangrep

Kniv brukt i angrep på Vestbredden 27. desember 2015. (Foto: Yitzhar Security)
Kniv brukt i angrep på Vestbredden 27. desember 2015. (Foto: Yitzhar Security)
Terroristen angrep først med bil før han knivstakk sine ofre.

Tingretten i Haifa dømte onsdag 1. juni den 20 år gamle israelske araberen Alaa Raed Ahmad Ziwad til en straff på 25 år i fengsel. Den dømte kommer fra den arabiske byen Umm el-Fahm i det nordlige Israel. Han blir straffet  for et terrorangrep han gjennomførte 11. oktober 2015 ved kibbutz Gan Shmuel, som er i nærheten av Hadera.

Les MIFFs artikkel publisert 12. oktober 2015 om hvordan terroristen meide ned to unge israelske soldater med bil før han knivstakk to sivile israelere.

Tingretten fant ham skyldig 10. mars på alle fire punktene han var tiltalt for.

Han ble også dømt til å betale mellom 90.000 og 330.000 kroner i erstatning til sine ofre. Det melder flere israelske medier, deriblant Yedioth Ahronoth.

Ifølge tiltalen var Ziwad motivert av urolighetene på Tempelplassen i Jerusalem til å utføre et angrep mot israelske soldater og jødiske sivile. Han skaffet seg en kniv og gikk rundt i Hadera i en halv time før han kjørte til veikrysset ved Gan Shmuel.

Der så han to soldater som ventet ved et busstopp og bestemte seg for å gjennomføre planen om å drepe dem. Han økte farten og styrte bilen direkte mot dem slik at de ble kastet ut i en grøft. Bilen stanset opp flere meter fra busstoppet.

Deretter la han merke til den 14 år gamle jenta ved busstoppet og bestemte seg for å drepe henne. Han plukket opp kniven som lå i bildøren og gikk mot busstoppet. Der stakk han jenta overalt på kroppen.

En forbipasserende sivil mann oppdaget at det pågikk et angrep, og kom til den unge jentas unnsetning. Terroristen forsøkte å knivstikke ham også, og lyktes med det, men likevel klarte mannen å kjempe imot, og til slutt overga Ziwad seg.

Andre sivile kom til stedet og hjalp til med å holde terroristen nede inntil politiet ankom og arresterte ham.

I forhørsretten dagen etter angrepet hevdet Ziwad at han hadde mistet kontroll over bilen og deretter handlet i selvforsvar.

– Jeg gjorde ingenting. De ønsker å gjøre meg om til en terrorist. Jeg vet ikke hva de vil ha fra meg. Jeg er ikke en terrorist, hevdet Ziwad til retten i oktober.

Times of Israel skrev i en artikkel publisert 29. mai 2016 at Ziwad i oktober hadde innrømmet til politietterforskerne at angrepet var motivert av «nasjonalistiske årsaker», det vil si at det var et terrorangrep.

Tilståelsen var en endring fra hans første forklaring. Han sa også at han ønsket å begå selvmord ved først å drepe jøder.

Det var den 19 år gamle kvinnelige soldaten Orel Azuri fra Ramla, og en 20 år gammel mannlig soldat som ble påkjørt av Ziwad.

– Jeg kjente at jeg ble truffet og kastet flere meter framover. Terroristen kjørte over meg flere ganger med bilen, og det neste jeg husker var alle folkene rundt meg på intensivavdelingen på sykehuset. Jeg fikk sjokk. Jeg var bevisstløs i 13 dager og våknet opp til en helt ny virkelighet der jeg var bedøvet, koblet til en pustemaskin og på grensen mellom liv og død. Det var et mirakel at jeg overlevde, fortalte hun i november til Yedioth Ahronoth.

Dommerne i tingretten skrev i domsavsigelsen at terrorangrepet fortjente en streng straff: «Den siktede, som er israelsk statsborger, bestemte seg for å utføre et terrorangrep for å drepe jøder, bare fordi de er jøder, ved å ramme dem med bilen sin. Forbrytelsen han er blitt dømt for, krever en streng straff for å sende en tydelig og avskrekkende beskjed.»

På søndag, tre dager før straffeutmålingen ble kunngjort, meldte israelske medier at innenriksminister Aryeh Deri hadde sendt en begjæring til tingretten i Haifa om å frata Ziwad hans israelske statsborgerskap.

Aryeh Deri. (Foto: Wikimedia Commons)
Innenriksminister Aryeh Deri. (Foto: Wikimedia Commons)

Et hovedpoeng i Deris begjæring var at Ziwad «misbrukte statsborgerskapet til å bevege seg fritt» innen Israel for å utføre terrorangrepet. I tillegg var bil- og knivangrepet et åpenbart brudd på lojaliteten til staten Israel. Begjæringen nevner også at muligheten for tap av statsborgerskap vil være et viktig avskrekkende middel mot potensielle terrorister om konsekvensene av deres handlinger.

Alaa Ziwad ble født i Nazareth i 1995 og har en palestinsk far og en israelsk-arabisk mor. Faren fikk israelsk statsborgerskap gjennom den israelske statens lov om familiegjenforening. Alaa Ziwads statsborgerskap i Israel kom gjennom moren.

Begjæringen om å frata ham statsborgerskapet har allerede ført til debatt og vil bli en vanskelig og tidkrevende sak å avgjøre. Det er sannsynlig at tingrettens beslutning blir anket til høyere domstoler.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart