Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

IDF stengte radiostasjon som oppfordret til terror

Her beslaglegges utstyr fra radiostasjonen Al Sabanel i Hebron. (Foto: IDF)
Her beslaglegges utstyr fra radiostasjonen Al Sabanel i Hebron. (Foto: IDF)
Den palestinske radiokanalen Al-Sabanel har hyllet terrorister, uttrykt støtte til angrep mot israelere og oppfordret palestinere til å gjøre opprør mot Israel, ifølge det israelske forsvaret.

Israelske sikkerhetsstyrker stengte radiostasjonen Al-Sabanel, som ligger i Dura utenfor Hebron, natt til onsdag. De beslagla teknisk utstyr og arresterte fem av kanalens ansatte for å ha kringkastet programmer med oppvigleri til vold, ifølge Times of Israel.

I andre aksjoner i løpet av natten arresterte israelske sikkerhetsstyrker åtte palestinere på Vestbredden. De fleste av dem er mistenkt for steinkasting og for å ha deltatt i voldelige opptøyer. To av de arresterte er mistenkt for å være medlemmer av terrororganisasjonen Hamas.

Det har hendt tidligere også at kringkastere som kontinuerlig lar seg bruke til å spre oppfordringer til terrorisme er blitt stengt av israelske myndigheter. I mars ble den palestinske tv- og radiokanalen Palestine Al-Yawm (”Palestina i dag”) stengt. Kanalen var tilknyttet terrororganisasjonen Islamsk Jihad og hadde notorisk oppfordret til terrorangrep mot israelere i tiden før stengningen.

Palestinske medier har vært kilde til inspirasjon for flere av angrepene under det siste årets terrorbølge mot Israel. Det har kommet fram i avhør med flere gjerningspersoner. Palestinske tv-kanaler har brukt store mengder sendetid på å hylle både angrepene og ”martyrene” i denne perioden. Den 15 år gamle palestinske gutten som drepte familiemoren og sykepleieren Dafna Meir i hennes hjem i bosetningen Otniel i januar, var ifølge Shin Bet motivert av propaganda han hadde sett på tv.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart