Her beslaglegges utstyr fra radiostasjonen Al Sabanel i Hebron. (Foto: IDF)
Her beslaglegges utstyr fra radiostasjonen Al Sabanel i Hebron. (Foto: IDF)

IDF stengte radiostasjon som oppfordret til terror

Den palestinske radiokanalen Al-Sabanel har hyllet terrorister, uttrykt støtte til angrep mot israelere og oppfordret palestinere til å gjøre opprør mot Israel, ifølge det israelske forsvaret.

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Israelske sikkerhetsstyrker stengte radiostasjonen Al-Sabanel, som ligger i Dura utenfor Hebron, natt til onsdag. De beslagla teknisk utstyr og arresterte fem av kanalens ansatte for å ha kringkastet programmer med oppvigleri til vold, ifølge Times of Israel.

I andre aksjoner i løpet av natten arresterte israelske sikkerhetsstyrker åtte palestinere på Vestbredden. De fleste av dem er mistenkt for steinkasting og for å ha deltatt i voldelige opptøyer. To av de arresterte er mistenkt for å være medlemmer av terrororganisasjonen Hamas.

Det har hendt tidligere også at kringkastere som kontinuerlig lar seg bruke til å spre oppfordringer til terrorisme er blitt stengt av israelske myndigheter. I mars ble den palestinske tv- og radiokanalen Palestine Al-Yawm (”Palestina i dag”) stengt. Kanalen var tilknyttet terrororganisasjonen Islamsk Jihad og hadde notorisk oppfordret til terrorangrep mot israelere i tiden før stengningen.

Palestinske medier har vært kilde til inspirasjon for flere av angrepene under det siste årets terrorbølge mot Israel. Det har kommet fram i avhør med flere gjerningspersoner. Palestinske tv-kanaler har brukt store mengder sendetid på å hylle både angrepene og ”martyrene” i denne perioden. Den 15 år gamle palestinske gutten som drepte familiemoren og sykepleieren Dafna Meir i hennes hjem i bosetningen Otniel i januar, var ifølge Shin Bet motivert av propaganda han hadde sett på tv.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart