Soldater fra IDF patruljerer ved Gaza-grensen. (Illustrasjonsfoto: IDF.)
Soldater fra IDF patruljerer ved Gaza-grensen. (Illustrasjonsfoto: IDF.)

Soldater beskutt fra Gaza natt til tirsdag

Flere skyteangrep fra Gaza har funnet sted den senere tiden.

En palestiner nord på Gaza-stripen skjøt mot israelske soldater på den andre siden av grensen natt til tirsdag 6. september, ifølge Times of Israel.

Som svar på beskytningen angrep israelske tanks to Hamas-stillinger i Gaza, opplyser det israelske forsvaret. Palestinske medier rapporterte at det israelske motangrepet rammet bygninger som tilhører Izz ad-Din al-Qassam Brigadene, Hamas’ væpnede avdeling. Det er ikke meldt om personskader på noen av sidene.

Den senere tiden har flere slike skyteepisoder funnet sted. Lørdag ble israelske soldater beskutt på samme sted. Ni dager tidligere ble israelske marinesoldater beskutt fra en strand i Gaza. Spenningsnivået mellom Israel og Gaza økte etter at et rakettangrep fra Gaza rammet sentrum av den israelske byen Sderot 21. august. Det israelske forsvaret besvarte angrepet ved å ramme 50 mål som tilhører Hamas.

Samme natt som det siste skyteangrepet kom fra Gaza, gjennomførte det israelske forsvaret operasjoner på Vestbredden der seks personer ble arrestert grunnet anklage om å være i tjeneste for terrororganisasjonen Hamas. Et lager av eksplosiver ble beslaglagt i landsbyen Surif, nord for Hebron.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart