Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Nye terrorangrep i Jerusalem og på Vestbredden

Terrorangrep ved Damaskusporten
Terrorangrep ved Damaskusporten
Knivangrepet i Jerusalem og bilangrepet på Vestbredden ble stanset av israelske sikkerhetsstyrker.

På fredag fant to angrep sted både i Jerusalem og på Vestbredden.

Grensepolitiet skjøt og drepte en jordansk mann idet han prøvde å knivstikke en kvinnelig offiser ved Damaskusporten i gamlebyen i Jerusalem på fredag, rapporterer politiet. Offiseren ble ikke skadet i angrepet.

Angriperen ankom Damaskusporten fra innsiden av gamlebyen og nærmet seg en gruppe politioffiserer med kniv i hånden. Offiserene så mannen komme mot dem med kniven og skjøt mot ham, sier politiet. Da de kroppsvisiterte mannen fant politiet tre kniver.

Den 28 år gamle gjerningsmannen hadde med seg et jordansk pass, men politiet etterforsker enda om han også har et palestinsk identifikasjonskort. Navnet på mannen har enda ikke blitt publisert.

Angriperen tok seg inn til Israel gjennom Allenbygrensa torsdag ettermiddag. Det er enda ikke klart hvorfor han var i Israel, men det er mulig at han besøkte Jerusalem på grunn av den muslimske helligdagen Eid al-Adha, som avsluttes på fredag.

Området har blitt stengt og flere politioffiserer har ankommet stedet, sier talsmannen for politiet.

Dette er det første angrepet ved Damaskusporten på nesten seks måneder. I fjor ble området utsatt for flere knivangrep og skyteangrep begått av palestinere.

I tillegg skjedde det enda et angrep fredag ettermiddag i Kiryat Arba, som er på Vestbredden, da to palestinere kjørte bilen sin mot passasjerer som ventet ved et busstopp, ifølge Times of Israel. Tre israelske tenåringer ble lett skadet i angrepet og er tatt til sykehuset Jerusalem Shaare Tzedek Medical Center. Israelske soldater skjøt og drepte mannen som kjørte bilen, mens den kvinnelige medpassasjeren ble skutt i magen og ble deretter kjørt til det samme sykehuset som terrorofrene. IDF soldater gjennomsøkte bilen til angriperne og fant en kniv.

I juli angrep en jordansk mann bilen til en israelsk kvinne nær Genesaretsjøen. Det førte til at hun kjørte inn i autovernet . Da hun stanset, hoppet mannen ut av buskene og angrep kvinnen. Det var tydelig at han prøvde å dra kvinnen ut av bilen.

Terroren i Israel har gått betydelig ned i løpet av de siste månedene.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart