Terrorangrep ved Damaskusporten
Terrorangrep ved Damaskusporten

Nye terrorangrep i Jerusalem og på Vestbredden

Knivangrepet i Jerusalem og bilangrepet på Vestbredden ble stanset av israelske sikkerhetsstyrker.

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

På fredag fant to angrep sted både i Jerusalem og på Vestbredden.

Grensepolitiet skjøt og drepte en jordansk mann idet han prøvde å knivstikke en kvinnelig offiser ved Damaskusporten i gamlebyen i Jerusalem på fredag, rapporterer politiet. Offiseren ble ikke skadet i angrepet.

Angriperen ankom Damaskusporten fra innsiden av gamlebyen og nærmet seg en gruppe politioffiserer med kniv i hånden. Offiserene så mannen komme mot dem med kniven og skjøt mot ham, sier politiet. Da de kroppsvisiterte mannen fant politiet tre kniver.

Den 28 år gamle gjerningsmannen hadde med seg et jordansk pass, men politiet etterforsker enda om han også har et palestinsk identifikasjonskort. Navnet på mannen har enda ikke blitt publisert.

Angriperen tok seg inn til Israel gjennom Allenbygrensa torsdag ettermiddag. Det er enda ikke klart hvorfor han var i Israel, men det er mulig at han besøkte Jerusalem på grunn av den muslimske helligdagen Eid al-Adha, som avsluttes på fredag.

Området har blitt stengt og flere politioffiserer har ankommet stedet, sier talsmannen for politiet.

Dette er det første angrepet ved Damaskusporten på nesten seks måneder. I fjor ble området utsatt for flere knivangrep og skyteangrep begått av palestinere.

I tillegg skjedde det enda et angrep fredag ettermiddag i Kiryat Arba, som er på Vestbredden, da to palestinere kjørte bilen sin mot passasjerer som ventet ved et busstopp, ifølge Times of Israel. Tre israelske tenåringer ble lett skadet i angrepet og er tatt til sykehuset Jerusalem Shaare Tzedek Medical Center. Israelske soldater skjøt og drepte mannen som kjørte bilen, mens den kvinnelige medpassasjeren ble skutt i magen og ble deretter kjørt til det samme sykehuset som terrorofrene. IDF soldater gjennomsøkte bilen til angriperne og fant en kniv.

I juli angrep en jordansk mann bilen til en israelsk kvinne nær Genesaretsjøen. Det førte til at hun kjørte inn i autovernet . Da hun stanset, hoppet mannen ut av buskene og angrep kvinnen. Det var tydelig at han prøvde å dra kvinnen ut av bilen.

Terroren i Israel har gått betydelig ned i løpet av de siste månedene.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart