Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

IDF stengte palestinsk propagandatrykkeri

IDF konfiskerte utstyr fra trykkeriet (Foto: IDF).
IDF konfiskerte utstyr fra trykkeriet (Foto: IDF).
Trykkeriet hadde laget bannere og plakater som hyllet terroristen Mesbah Abu Sabih og oppfordret til mer terror mot israelere.

Geir Knutsen har bidratt til denne artikkelen.

Ved hjelp av en vinkelsliper tok israelske soldater seg tidlig torsdag morgen inn i et trykkeri i byen Al-Ram, litt nord for Jerusalem. Der fant de ferdigproduserte propagandaplakater og bannere som hyllet terroristen Mesbah Abu Sabih (39) for angrepet han gjennomførte i Jerusalem søndag 9. oktober.

Det skriver Times of Israel i en artikkel publisert torsdag formiddag 20. oktober. Soldatene fant flere andre trykksaker som oppmuntret til terror og vold mot israelere. Etter ordre fra IDFs Sentralkommando ble trykkeriet stengt. Soldatene konfiskerte storformatskriverne og en del annet produksjonsutstyr.

Ifølge IDF skal noen av plakatene fra trykkeriet nylig ha blitt hengt opp i hjemmet til terroristens foreldre. Trykkeriet produserte også propagandamateriell som har blitt utdelt og hengt opp andre steder.

Ett eksempel er et banner som spillerne i den palestinske fotballklubben Hilal al-Quds poserte med på et bilde tatt inne på deres hjemmebane i Al-Ram. Banneret hyllet drapsmannen som en «helt» og «martyr» med teksten: “Hilal al-Quds fotballklubb sørger over tapet av løven av al-Aqsa [Jerusalem], martyren og helten Mesbah Abu Sabih”.

IDF fjerner låsen til trykkeriet med sirkelsag (Foto: IDFs talsmann)
IDF fjernet låsen til trykkeriet med sirkelsag (Foto: IDF).

Det var søndag 9. oktober at Mesbah Abu Sabih gjennomførte en terroraksjon i Jerusalem da han fra bilen sin skjøt vilt rundt seg på tilfeldige mennesker.

Den tidligere Knesset-ansatte kvinnen Levana Malihi (60) og politimannen Yosef Kirma (29) døde av terroristens kuler. Seks andre ble skadet.

Levana Malihi og Yosef Kirma ble drept 9. oktober i et terrorangrep i Jerusalem (Foto: IDFs talsmann)
Levana Malihi og Yosef Kirma ble skutt og drept (Foto: IDF).

Mesbah Abu Sabih skal ha vært et kjent Hamas-medlem bosatt i den arabiske bydelen Silwan i den østlige delen av Jerusalem. Etter en biljakt i området Ammunition Hill og Sheikh Jarrah, ble han etter få minutter stanset og nøytralisert av israelsk politi.

Terroristen Mesbah Abu Sabih (Foto: Sosiale medier)
Terroristen Mesbah Abu Sabih (Foto: Sosiale medier).

Israelske sikkerhetsstyrker har anholdt flere palestinere som feiret terroraksjonen ved å dele ut søtsaker og godteri etter angrepet. Sikkerhetsstyrkene har også arrestert butikkeiere som stengte butikkene sine i protest mot at terroristen ble skutt og drept.

Abu Sabihs 17 år gamle datter Eiman Abu Sabih ble anholdt dagen etter terrorangrepet fordi hun la ut en video på Facebook med hyllest til faren. I videoen erklærte hun: “Vi ser på min far som en martyr, og håper han vil tale vår sak foran Gud på dommens dag (…) Jeg er stolt over det min far har gjort. Vi er veldig glade og stolte over vår far. Han er en stor mann. Vårt forhold som far og datter var utmerket.»

Eiman Abu Sabih (Skjermdump fra Youtube)
Eiman Abu Sabih, terroristens 17 år gamle datter (Skjermdump fra Youtube).

Times of Israel skrev 16. oktober at Ynet hadde meldt at Eiman ble ilagt en bot på rundt 5700 kroner av en domstol i Jerusalem før hun ble satt fri etter å ha sittet seks dager i varetekt.

Forutsetningen er at hun holder seg borte fra Jerusalem de neste to månedene. Hun kan heller ikke gi intervjuer til medier eller skrive på sosiale medier i en ikke-spesifisert periode.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart