Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Fatah hyller drap på 116 israelere

Skjermdump fra Fatahs Facebook-side, via PMW.
Skjermdump fra Fatahs Facebook-side, via PMW.
- Hvorfor blir ikke Fatah terrorlistet? spør Itamar Marcus i Palestinian Media Watch.

Det palestinske partiet Fatah, som ledes av president Mahmoud Abbas, hyller nesten daglig drap og terror mot israelere på sin Facebook side. To dager på rad denne måneden har Fatah-partiet postet innlegg der de hyller til sammen 20 terrorangrep og kaller dem «mest fremragende».

Skrytelisten inkluderte angrep som resulterte i at 78 voksne israelske sivile, 22 israelske barn og 16 israelske soldater ble drept. Det skriver Itamar Marcus, direktør i Palestinian Media Watch PMW), i en ny artikkel publisert 22. desember.

I det første Facebook-innlegget hyllet Fatah «de 10 mest fremragende operasjonene gjennom tidende». Det vil si ti utvalgte terrorangrep i løpet av de 52 årene Fatah har eksistert.

Bildet viser det første innlegget på Fatahs Facebook-side (Foto: PMW)
Bildet viser det første innlegget på Fatahs Facebook-side (Foto: PMW)

Noen av angrepene var «fremragende» på grunn av antallet drepte, som for eksempel den såkalte «Kystveimassakren» i mars 1978 der 37 israelere ble drept da palestinske terrorister kapret en israelsk buss. Et annet angrep som Fatah hadde ført opp på «skrytelisten» sin, var da palestinske terrorister i september 1972 drepte 11 israelske idrettsmenn under OL i München, Vest-Tyskland.

Andre angrep er kommet med på listen til tross for at de ikke var «vellykkede». Grunnen er at angrepene var viktige milepæler i Fatahs historie, som for eksempel Fatahs første terrorangrep. Det var rettet mot Israels nasjonale vannforsyningskanal (National Water Carrier of Israel) i januar 1965. Et annet eksempel var det første angrepet direkte rettet mot sivile israelere i februar 1965. Det fant sted i landsbyen Kfar Hess.

Innlegget som hyllet Fatahs terror siden etableringen av organisasjonen, ble raskt fjernet fra Facebook-siden, men da hadde Palestinian Media Watch allerede lagret et skjermbilde av det.

Skjermbildet viser de palestinske selvstyremyndighetenes kart over «Palestina» som inkluderer hele Israel i tillegg til områdene på Vestbredden som er kontrollert av de palestinske selvstyremyndighetene. Fatahs logo med granater og rifler er plassert midt i bildet over kartet. De 10 «fremragende» angrepene er listet opp i kronologisk rekkefølge (fra høyre til venstre) på begge sider av kartet.

I det andre Facebook-innlegget har Fatah ført opp «de 10 mest fremragende operasjonene under Al-Aqsa-intifadaen». Det vil si angrep gjennomført av Fatah i løpet av PAs (de palestinske selvstyremyndighetene) terrorkampanje fra år 2000 til år 2005, også kalt Den andre intifadaen.

Det andre innlegget på Fatahs Facebook-side (Foto: PMW)
Bildet viser 10 terrorangrep mellom 2000 og 2005 som Fatah hyller på egen Facebook-side (Foto: PMW)

Dette andre Facebook-innlegget er svært likt det første. Det samme kartet er brukt, og i tillegg er 10 terrorangrep ført opp i kronologisk rekkefølge på begge sider av kartet. Teksten «Fatah var her» vises over kartet.

Ett av disse «fremragende» angrepene, i januar 2002, var et skyte-angrep mot israelske sivile på et Bat Mitzvah-arrangement (jødisk konfirmasjon) i byen Hadera. Seks israelere ble drept og et titalls såret.

Et annet eksempel på et terrorangrep på Fatahs «skryteliste» var da en palestinsk selvmordsbomber i juni 2002 sprengte seg og drepte sju israelere og såret 50 i bydelen French Hill i Jerusalem.

Til sammen 116 israelere ble altså drept av palestinske medlemmer i Fatah-partiet i disse 20 angrepene som partiet nå kaller «fremragende operasjoner.»

Itamar Marcus, direktør for Palestinian Media Watch, holdt foredrag for stortingsrepresentanter fra Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og Høyre. Ingen andre partier var representert.
Itamar Marcus, direktør for Palestinian Media Watch, holdt foredrag for stortingsrepresentanter fra Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og Høyre i mai 2012. Ingen andre partier var representert.

Det er merkelig at denne organisasjonen – til tross for alle bevisene – får støtte i det internasjonale samfunnet og blir omtalt som «moderate». Bevisene er soleklare på at Fatah er en brutal terrororganisasjon, og bør bli både omtalt og behandlet som det, argumenterer Marcus.

Detaljer om de 20 terrorangrepene kan du lese ved å klikke her.

Relaterte artikler:

– Vi er stolte over å ha drept 11.000 israelere

Ingen applaus for fredelig sameksistens med Israel hos Fatah

Clinton og Trump fordømmer, Fatah hyller terrorangrepet

Stortingsrepresentanter ble rystet av palestinernes dobbeltspill


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart