Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Rapport: Hamas skal fortsatt ha minst 15 terrortunneler inn i Israel

Israelsk soldat i en tunnel (Illustrasjonsfoto: IDF)
En israelsk soldat i en av Hamas´ tunneler. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Formålet med tunnelene er å utføre terrorangrep, kidnappe israelere og skape frykt.

Hamas skal fortsatt ha minst 15 terrortunneler fra Gaza og inn i Israel, ifølge en statlig rapport som offentliggjøres tirsdag. En journalist i TV-kanalen Channel 2 skal ha fått informasjonen fra kilder både i og utenfor regjeringen, skriver avisen Israel Hayom. Rapporten vil fokusere på beslutningene som ble tatt før forrige Gaza-krig, Operation Protective Edge i 2014, og hvilken trussel terrortunnelene utgjør i dag.

Det er det statlige organet State Comptroller, som overvåker og gjennomgår handlingene til den israelske regjeringen, som står bak rapporten. Det er også ventet at rapporten vil komme med kritikk av tidligere forsvarsminister Moshe Ya’alon, tidligere IDF-sjef Benny Grantz og statsminister Benjamin Netanyahu for hvordan sikkerhetskabinettet fungerte under den sju uker lange konflikten.

32 tunneler ble ødelagt under Operation Protective Edge, men likevel ser det ut til at mange fortsatt er operative. Formålet med terrortunnelen er å kunne gjennomføre terrorangrep i Israel, kidnappe israelere og spre frykt i den israelske befolkning.

I fjor ble en tunnel avdekket for første gang siden 2014. Den skal ha vært mellom 30 og 40 meter nede i bakken, to kilometer lang, forsterket med betong, utrustet med elektrisk strøm og til og med et skinnesystem for å kunne bevege vogner.

Trusselen fra disse tunnelene har gjort at Israel har investert store ressurser i ny teknologi for å kunne avdekke dem. Tunnelene er også en stor trussel for dem som graver dem ut. Minst 160 barn har dødd i arbeidet, ifølge Hamas sine egne tall.

Her avdekker og ødelegger det israelske forsvaret en terrortunnel:

[youtube width=»600″ height=»455″]https://www.youtube.com/watch?v=yETrQXh2FZU[/youtube]

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart