Angrepet skal ha skjedd ved Damaskus-porten i Jerusalem. (Foto: Magen David Adom)
En kvinnelig politibetjent ble drept i angrepet. (Foto: Magen David Adom)

IS tar på seg skylden for terrorangrep

Men Hamas avviser at Den islamske stat sto bak. De hevder de utførte terrorangrepet.

Terrorgruppen Den islamske stat har tatt på seg skylden for fredags terrorangrep i Jerusalem, hvor en kvinnelige grensevakt ble drept og fire andre ble skadet. I en uttalelse fra terrorgruppens eget nyhetsbyrå sier de «soldater fra kalifatet angrep en gruppe jøder», og advarer om at fredagens angrep ikke vil bli det siste.

Det er første gang Den islamske stat har tatt på seg skylden for et terrorangrep som er utført inne i Israel. De har tidligere hevdet å stå bak et rakettangrep mot feriebyen Eilat sør i Israel. Da ble raketter avfyrt fra Sinaihalvøya i Egypt.

Men Hamas´ talsmann Sami Abu Zuhri avviser at Den islamske stat sto bak fredagens terrorangrep. De mener IS kun er ute etter å skape forvirring. Abu Zuhri påstår at en av angriperne var medlem av Hamas og og at de to andre tilhørte Folkefronten for Palestinas frigjøring, skriver den israelske avisen Ha’aretz.

Fredagens angrep skjedde to ulike steder i Jerusalems gamleby. Tre palestinske menn bevæpnet med kniver og våpen gikk til angrep. En 23 år gammel grensevakt ble knivstukket og kritisk skadet i angrepet. Hun døde senere på sykehuset. I tillegg ble flere lettere og moderat skadet. Alle gjerningsmennene ble skutt og drept.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart