Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Muslimene returnerer til Tempelhøyden og Al-Aqsa-moskeen

Tempelhøyden i Jerusalem. (Foto: Wikimedia Commons.)
Tempelhøyden i Jerusalem. Al-Aqsa-moskéen til venstre og Klippedomen til høyre på bildet (Foto: Wikimedia Commons)
Israel har fjernet alle sikkerhetstiltakene som ble iverksatt etter terrorangrepet ved Tempelhøyden for to uker siden.

Jerusalems stormufti, Mohammed Hussein, erklærte torsdag at muslimenes boikott av Tempelhøyden på grunn av israelske sikkerhetstiltak nå er over. Det skriver Times of Israel.

Beskjeden kom etter at israelsk politi i løpet av natten har demontert og fjernet siste rest av rekkverk, stillaser, kameraer og annet utstyr som ble satt opp etter at tre terrorister angrep og drepte to israelske politimenn ved en av inngangene til Tempelhøyden fredag 14. juli. Natt til tirsdag denne uken ble metalldetektorene fjernet.

– Situasjonen er tilbake til slik den tidligere var, så vi vil be i Al-Aqsa, sa Hussein til TV-stasjonen Al-Arabiya.

Her er stormufti Mohammed Hussein i et intervju med Israels Channel 2 i 2015 der han benektet jødenes historie på Tempelhøyden. (Foto: Skjermdump fra Channel 2 via Times of Israel)

PA-president Mahmoud Abbas har i dag kommet ut med den samme beskjeden.

Palestinske og muslimske ledere har siden 14. juli oppfordret muslimer til ikke å gå til Al-Aqsa-moskéen i protest mot de israelske sikkerhetstiltakene. I stedet har de holdt bønn på utsiden.

De fleste muslimer har fulgt oppfordringen og mange palestinere har deltatt i opptøyer og demonstrasjoner i Jerusalem og på Vestbredden.

Vedtaket om å fjerne alt sikkerhetsutstyret får nå skarp kritikk fra både høyre- og venstresiden i Israel. Høyresiden kaller det for kapitulasjon, mens venstresiden mener tiltakene aldri skulle ha blitt iverksatt.

Utdanningsminister, og leder for partiet Jødisk Hjem, Naftali Bennett, brukte ordene «overgivelse til terrorisme» for å karakterisere avgjørelsen.

Naftali Bennett (Foto: Knesset.gov.il)
Naftali Bennett (Foto: Knesset.gov.il)

 

Takket være våre medlemmer og støttespillere er alle Med Israel for freds artikler på miff.no gratis tilgjengelig for alle interesserte. Den beste takken du kan gi er å bli medlem (klikk her for å gå til registreringsskjema), bli Fast for Israel! eller trappe opp for Israel på annen måte. Du kan gi en gave med SMS i skjemaet under, til Vipps på 39881 eller bankkonto 78770654539. Med din hjelp kan vi nå enda flere med israelernes perspektiver og beste argumenter!

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart