Tempelhøyden i Jerusalem. (Foto: Wikimedia Commons.)
Tempelhøyden i Jerusalem. Al-Aqsa-moskéen til venstre og Klippedomen til høyre på bildet (Foto: Wikimedia Commons)

Muslimene returnerer til Tempelhøyden og Al-Aqsa-moskeen

Israel har fjernet alle sikkerhetstiltakene som ble iverksatt etter terrorangrepet ved Tempelhøyden for to uker siden.

Jerusalems stormufti, Mohammed Hussein, erklærte torsdag at muslimenes boikott av Tempelhøyden på grunn av israelske sikkerhetstiltak nå er over. Det skriver Times of Israel.

Beskjeden kom etter at israelsk politi i løpet av natten har demontert og fjernet siste rest av rekkverk, stillaser, kameraer og annet utstyr som ble satt opp etter at tre terrorister angrep og drepte to israelske politimenn ved en av inngangene til Tempelhøyden fredag 14. juli. Natt til tirsdag denne uken ble metalldetektorene fjernet.

– Situasjonen er tilbake til slik den tidligere var, så vi vil be i Al-Aqsa, sa Hussein til TV-stasjonen Al-Arabiya.

Her er stormufti Mohammed Hussein i et intervju med Israels Channel 2 i 2015 der han benektet jødenes historie på Tempelhøyden. (Foto: Skjermdump fra Channel 2 via Times of Israel)

PA-president Mahmoud Abbas har i dag kommet ut med den samme beskjeden.

Palestinske og muslimske ledere har siden 14. juli oppfordret muslimer til ikke å gå til Al-Aqsa-moskéen i protest mot de israelske sikkerhetstiltakene. I stedet har de holdt bønn på utsiden.

De fleste muslimer har fulgt oppfordringen og mange palestinere har deltatt i opptøyer og demonstrasjoner i Jerusalem og på Vestbredden.

Vedtaket om å fjerne alt sikkerhetsutstyret får nå skarp kritikk fra både høyre- og venstresiden i Israel. Høyresiden kaller det for kapitulasjon, mens venstresiden mener tiltakene aldri skulle ha blitt iverksatt.

Utdanningsminister, og leder for partiet Jødisk Hjem, Naftali Bennett, brukte ordene «overgivelse til terrorisme» for å karakterisere avgjørelsen.

Naftali Bennett (Foto: Knesset.gov.il)
Naftali Bennett (Foto: Knesset.gov.il)

 

Takket være våre medlemmer og støttespillere er alle Med Israel for freds artikler på miff.no gratis tilgjengelig for alle interesserte. Den beste takken du kan gi er å bli medlem (klikk her for å gå til registreringsskjema), bli Fast for Israel! eller trappe opp for Israel på annen måte. Du kan gi en gave med SMS i skjemaet under, til Vipps på 39881 eller bankkonto 78770654539. Med din hjelp kan vi nå enda flere med israelernes perspektiver og beste argumenter!

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart