Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Hamas gleder seg fortsatt over massedrap på pizzarestaurant i Jerusalem

De 15 dødsofrene fra terrorangrepet i Jerusalem 9. august 2001. (Foto: Israelsk UD)
De 15 dødsofrene fra terrorangrepet i Jerusalem 9. august 2001. (Foto: Israelsk UD)
Hamas feiret 16-årsdagen for terrorangrepet på pizzarestauranten Sbarro ved å hylle terroristen og beskrive gleden mange palestinere følte over at så mange israelere ble drept.

Onsdag 9. august var det 16 år siden den 29 år gamle palestinske selvmordsterroristen Izz Al-Din Al-Masri gikk inn på restaurant Sbarro i Jerusalem med en gitarkasse på ryggen. Men det var ikke vakre toner han bar med seg, men eksplosiver som brakte død og lemlestelse. Bomben på 5-10 kilo eksplosiver inneholdt også spiker, skruer og bolter for å gjøre maksimal skade. Terroraksjonen er også blitt omtalt som Sbarro-massakren.

Da han utløste bomben drepte den kraftige eksplosjonen 13 israelere, en gravid amerikansk kvinne og en brasiliansk kvinne. Sju av de drepte var barn. 130 andre personer ble skadet.

I 2017 feiret Hamas årsdagen for angrepet ved å publisere en artikkel på nettsiden til sin egen TV-stasjon, Al-Aqsa TV, der selvmordsbomberen ble hyllet og omtalt som «martyr», melder Palestinian Media Watch..

Hamas beskrev også den gleden mange palestinere følte og ga uttrykk for i 2001 etter at de fikk høre om terroraksjonen.

Terroristen Izz Al-Din-Al-Masri. (Foto: The Malki Foundation)
Terroristen Izz Al-Din Al-Masri. (Foto: The Malki Foundation)

Med referanse til gitarkassen valgte Hamas følgende overskrift på sin artikkel:

Sbarro-operasjonen – Gitaren som rystet [den Zionistiske] enheten og kuttet ned 20 zionister.

Her er et lengre utdrag av innholdet:

9. august 2001 var ikke en vanlig dag i hukommelsen til lederne av den Zionistiske enheten [Israel]… Da Sbarro-restauranten i Jaffa-gaten i det okkuperte Jerusalem var full av sionistiske bosettere ved lunsjtider, hadde den martyrsøkende Izz Al-Din Al-Masri fra [Izz al-Din] Al-Qassam-brigadene mulighet til å omgås dem sammen med sin bombefylte gitar, og spille melodien om hevn til de som vanhelliget landet og krenket [palestinsk] blod og ære … Da okkupasjonen [Israel] ble møtt med synet av ødeleggelsen av restauranten, klarte den ikke å skjule de drepte og skadede, og de kunngjorde at 20 zionister døde og 120 ble skadet. Nyheten om operasjonen gjorde palestinere glade overalt. De største feiringene til ære for helten [selvmordsbomberen Al-Masri] var i Jenins flyktningeleir i det nordlige okkuperte Vestbredden, løvens hule som den 29-årige martyrsøkeren Izz Al-Din Al-Masri kom fra. Folkemassen gikk ut i gatene, jublet og delte ut søtsaker i glede.

Det var den palestinske kvinnen Ahlam Tamimi som ledet selvmordsbomberen til restaurant Sbarro. Den lå i et travelt område i sentrum av Jerusalem, og var full av gjester da de to terroristene ankom. Tamimi forlot stedet før Al-Masri utløste bomben, men hun fortalte senere at hun og andre palestinere applauderte og følte stor glede da de fikk høre at mange israelere var blitt drept.

Tamimi var fengslet i Israel, men i 2011 ble hun løslatt i en fangeutveksling som involverte den israelske soldaten Gilad Shalit.

Ett av ofrene var den 15 år gamle israelske jenta Malki Roth. MIFF har tidligere fortalt at mannen som laget bomben, Abdullah Barghouti, får tildelt 9000 kroner i måneden i belønning fra de palestinske selvstyremyndighetene, og at terrorlønnen er finansiert av Norge. (Etter at MIFF skrev artikkelen er det grunn til å tro at den månedlige utbetalingen har økt.)

Palestinian Media Watch har tidligere dokumentert at Hamas’ studentorganisasjon ved An-Najah-universitetet i Nablus i 2001 feiret drapene ved å lage en utstilling med en kopi av pizzarestauranten og med bilder av kroppsdeler hengende på veggene.

Fra feiringen av terrorangrepet i Nablus. (Foto: The Malki Foundation)
Fra feiringen av terrorangrepet i Nablus. (Foto: The Malki Foundation)

 

De palestinske selvstyremyndighetene (PA) hedret også terroristen ved å gi ham en militær begravelse i 2014 etter at levningene ble overført fra Israel.

Videoen er fra PA TVs sending da selvmordsbomberen Izz Al-Din Al-Masris ble begravet.

 

Fra PA TV og israelske kanal 1. Intervju med Ahlam Tamimi i israelsk fengsel.

 

Relaterte artikler:

Se oversikt over terrorangrep Abdullah Barghouti medvirket til.

Jordan nekter å utlevere kvinnen som sto bak selvmordsbombingen av en pizzarestaurant i Jerusalem i 2001.

Hvem gir støtte til barnemordere?

NRK satte søkelys på palestinske terrorist-lønninger

 

MIFFs informasjonsarbeid blir finansiert av medlemmers årskontingent og deres frivillige donasjoner gjennom året. Bli medlem av MIFF (klikk her for å gå til registreringsskjema), bli Fast for Israel! eller trapp opp for Israel på annen måte. Du kan gi en gave med SMS i skjemaet under, til Vipps på 39881 eller bankkonto 78770654539.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart