Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Planla terrorangrep ved Tempelhøyden

Islamske vakter liker ikke at ordet Tempelhøyden blir brukt på stedet der Al-Aqsa-moskeen og Klippedomen ligger (Foto: Jordan Pickett/Flickr)
To israelske arabere er tiltalt for å ha planlagt et terrorangrep ved Tempelhøyden. (Foto: Jordan Pickett/Flickr)
Støttespillere av Den islamske staten (IS) ville utføre et nytt terrorangrep ved Tempelhøyden.

To beboere fra den israelsk-arabiske byen Umm al-Fahm er tiltalt for å ha planlagt et skyteangrep ved Tempelhøyden i Jerusalem, skriver Times of Israel. I sommer ble to israelske politibetjenter drept i et lignende terrorangrep ved Tempelhøyden.

De mistenkte er 26 år gamle Sa’id Ghasoub Mahmoud Jabarin og en 16-åring, som ikke kan kan bli identifisert på grunn av sin unge alder. Begge de tiltalte er mistenkt for å støtte terrororganisasjonen Den islamske staten (IS). Politiet skal ha pågrepet dem 6. september, men fram til tiltalen ble offentlig har det vært sperrefrist i saken.

Shin Bet har ikke opplyst om nøyaktig når angrepet etter planen skulle finne sted.

– Angrepet ble forhindret takket være nøyaktig etterretningsinformasjon fra Shin Bet, som gjorde at terrorcellens medlemmer kunne arresteres før de fikk utført dette ondskapsfulle angrepet, sier en ikke navngitt tjenestemann fra sikkerhetstjenesten.

Sa’id Ghasoub Mahmoud Jabarin planla terrorangrepet med en 16-åring. (Foto: Shin bet)
Sa’id Ghasoub Mahmoud Jabarin planla terrorangrepet med en 16-åring. (Foto: Shin Bet)

Planleggingen av terrorangrepet skal ha startet like etter det forrige terrorangrepet ved Tempelhøyden. Den gangen gikk tre væpnede menn til angrep på politistyrkene som vokter det hellige området. De drusiske politibetjentene Kamil Shnaan (22) og Haiel Sitawe (30) ble drept. Også de tre gjerningsmennene døde i angrepet.

Også de terroristene kom fra den israelsk-arabiske byen Umm al-Fahm.

26 år gamle Jabar hadde to pistoler som var planlagt å brukes i terrorangrepet. Han hadde lovet å lære den mindreårige å bruke skytevåpenet før angrepet. Den ene pistolen skal ha blitt kjøpt i 2014 og den andre i 2016. Begge pistolene er konfiskert.

Ifølge tiltalen skal begge de tiltalte ha støttet Den islamske staten (IS). De skal regelmessig ha besøkt nettsider og sosiale medier knyttet opp mot terrorgruppen. 16-åring skal også ha vært i direkte kontakt på Facebook med et påstått IS-medlem.

De to tiltalte skal også ha diskutert å reise til Syria for å bli med i terrorgruppen, men da dette ble vanskelig, begynte planleggingen med å heller utføre et terrorangrep på Tempelhøyden. Ifølge tiltalen ville de drepe sikkerhetsvakter og ikke-muslimske sivile. De ønsket selv å dø i angrepet, slik at de kunne endte opp som «martyrer».

Arrestasjonene av de mistenkte har ført til at sikkerhetstjenesten Shin Bet har fattet mistanke mot en rekke personer i Umm al-Fahm for våpensmugling.

En av pistolene som var planlagt brukt i angrepet. (Foto: Shin bet)
En av pistolene som var planlagt brukt i angrepet. (Foto: Shin Bet)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart