Her viser terrorister i Gaza frem en operativ tunnel for avfyring av langdistanseraketter mot Israel. (Foto: Skjermdump fra Ynetnews.com)
Islamsk jihad vil bruke terrortunneler til å kidnappe israelere. (Foto: Skjermdump fra Ynetnews.com)

Skulle bruke terrortunnel til å kidnappere israelere

Islamsk jihad sier de vil fortsette å grave tuneller inn i Israel.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Khaled al-Batsh i den palestinske terrorgruppen Islamsk jihad sier formålet med terrortunnelen, som Israel sprengte tidligere i uken, var å kidnappe israelere. De kidnappede israelerne skulle så bli brukt til å få frigjort palestinske terrorister i en fangeutveskling, skriver Yedioth Ahronoth.

– Frihetstunnelen som ble angrepet av fienden var ment for å kunne løslate våre fanger, sier al-Batsh og legger til at de vil lage nye tunneler framover.

Åtte terrorister døde og 13 ble skadet da det israelske forsvaret mandag sprengte en tunnel som var gravd fra den palestinske byen Khan Younis på Gazastripen og inn i Israel. Det israelske forsvaret sier de ikke drepte noen med vilje, men at mange døde av røykforgiftning i tunnelen da de prøvde å redde dem som var inni. Tunnelen ble sprengt inne på israelsk territorium.

De militante islamistene på Gazastripen har truet med hevn og Israel har utplassert rakettforsvaret Iron Dome i området i tilfelle rakettangrep.

– Vi vil fortsette [å grave tuneller] til alle våre fanger er løslatt, sier al-Batsh, som sier Islamsk jihad aldri vil legge ned sine våpen og avslutte kampen mot Israel, selv om Hamas og Fatah blir enige om en forsoning.

Den israelske soldaten Gilad Shalit ble i 2006 kidnappet gjennom en slik terrortunnel som gikk under bakken fra Gazastripen og inn i Israel. Han satt i fangenskap til han ble løslatt i en fangeutveksling 18. oktober 2011. Over 1000 palestinske fanger ble løslatt i bytte mot den ene israelske soldaten.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart