Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Jakten på terroristene bak drapet på rabbiner Raziel Shevach er avsluttet

Ahmed Nasser Jarrar, leder for terrorcellen som skjøt og drepte rabbiner Raziel Shevach 9. januar. Faren, Nasser Jarrar, oppe til venstre. (Foto: Twitter)
Ahmed Nasser Jarrar, leder for terrorcellen som skjøt og drepte rabbiner Raziel Shevach 9. januar. Faren, Nasser Jarrar, oppe til venstre. (Foto: Twitter)
Lederen for terrorcellen, Ahmed Nasser Jarrar (22), var på rømmen i fire uker før han tirsdag morgen ble funnet av israelske sikkerhetsstyrker i landsbyen Al-Yamun.

Lederen for terrorcellen som drepte rabbineren Raziel Shevach 9. januar ble skutt og drept tirsdag morgen av israelske sikkerhetsstyrker, melder Jerusalem Post.

IDF, Shin Bet og israelsk politi samarbeidet i operasjonen som førte til at Ahmed Nasser Jarrar ble funnet i landsbyen Al-Yamun nord på Vestbredden, der han hadde gått i dekning.

De israelske spesialstyrkene fra grensepolitiets anti-terrorenhet Yamam ønsket å arrestere Jarrar og beordret ham til å overgi seg, men da han nektet og kom ut av bygningen utrustet med et M-16 automatgevær og en bag med eksplosiver, ble han skutt og drept.

Ingen israelske soldater eller politi ble skadet i aksjonen.

Seksbarnsfaren Raziel Shevach ble skutt og drept i et terrorangrep på Vestbredden 9. januar. (Foto: Privat)
Seksbarnsfaren Raziel Shevach ble skutt og drept i et terrorangrep på Vestbredden 9. januar. (Foto: Privat)

Israels statsminister Benjamin Netanyahu gratulerte styrkene for innsatsen med å finne Jarrar.

– For noen dager siden sa jeg til rabbiner Raziel Shevachs enke at vi skal finne morderne, og i natt ble oppdraget fullført. Sikkerhetsstyrkene vil finne enhver som forsøker å skade israelske statsborgere og vil bringe dem til retten. Det vil også skje med rabbiner Itamar Ben-Gals mordere, sa Netanyahu.

Han siktet til den israelske firebarnsfaren som mandag 5. februar ble knivstukket og drept utenfor den israelske bosetningen Ariel. Den mistenkte terroristen, 19 år gamle Abed al-Karim Assi, skal tirsdag ettermiddag fortsatt være på frifot.

Abed al-Karim Assi (19) er mistenkt for knivdrapet mandag 5. februar. (Foto: Twitter)
Abed al-Karim Assi (19) er mistenkt for knivdrapet mandag 5. februar. (Foto: Twitter)

Hamas har tidligere hyllet skyteangrepet 9. januar og erklært at Ahmed Nasser Jarrar var medlem av Izz al-Din al-Qassam brigadene, som er den såkalte «militære» delen av Hamas.

Ahmed Jarrars far, Nasser Jarrar, var en av lederne av Hamas på Vestbredden. Han planla et av de første terrorangrepene gjennomført av en selvmordsbomber mot en israelsk buss i 1994, og ble drept av israelske sikkerhetsstyrker i 2002.

Ifølge Shin Bet viste deres etterforskning at cellen hadde planlagt og vært involvert i forsøk på å gjennomføre flere terrorangrep.

I løpet av jakten på terroristene har sikkerhetsstyrkene gjennomført både synlige og skjulte aksjoner på Vestbredden. Flere palestinere har blitt arrestert og er nå til avhør.

Automatgeværet brukt av terroristen Ahmed Nasser Jarrar. (Foto: IDF)
Automatgeværet brukt av terroristen Ahmed Nasser Jarrar. (Foto: IDF)

Lørdag 3. februar omringet israelske sikkerhetsstyrker landsbyen Burqin vest for Jenin i den nordlige delen av Vestbredden. Fem palestinere ble arrestert, blant dem tre brødre fra Jarrar-familien.

I løpet av operasjonen ble en palestiner drept og fire andre skadet i sammenstøt med de israelske sikkerhetsstyrkene.

Natt til torsdag 18. januar rykket israelske spesialstyrker inn i den palestinske byen Jenin på Vestbredden i jakten på terroristene. Det viste seg senere at lederen Ahmed Nasser Jarrar hadde klart å unnslippe.

En annen antatt medskyldig i terrorangrepet 9. januar og noen andre palestinere ble arrestert. To israelske soldater ble skadet i operasjonen, en av dem alvorlig.

Flere hundre palestinere i området konfronterte de israelske styrkene med eksplosiver, steiner og skyting.

 

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart