Hamas skal ha gått med på å hindre at palestinere sender slike branndrager fra Gazastripen. (Foto: Facebook)
Hamas skal ha gått med på å hindre at palestinere sender slike branndrager fra Gazastripen. (Foto: Facebook)

Hamas skal ha gått med på å stanse branndragene

Ifølge palestinske kilder vil Hamas i løpet av de neste dagene få en slutt på branndragene som har brent ned 30 kvadratkilometer land i Israel.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Times of Israel skriver i dag, med den palestinske dagsavisen Al-Quds som kilde, at Hamas skal ha gått med på å stanse branndragene som sendes fra Gazastripen til Israel.

I løpet av de neste dagene vil antallet bli redusert gradvis, skriver Al-Quds, som har fått informasjonen fra «godt informerte palestinske kilder.»

Ifølge kildene skal ledelsen i Hamas ha bestemt å aksjonere mot palestinerne som sender ut dragene for å «forhindre at Gaza dras inn i krig,» og at angrepene kan være helt avsluttet i løpet av neste uke.

Meldingen i Al-Quds nevnte ikke spesifikt de brennende ballongene som også har forårsaket betydelig skade i det sørlige Israel.

Heliumballonger frakter brannbomber. (Skjermbilde fra Kan)
Heliumballonger frakter brannbomber til Israel. (Skjermbilde fra tv-kanalen Kan)

Times of Israel rapporterte i en artikkel publisert tirsdag 17. juli at IDF skal ha fått ordre fra regjeringen om å forberede en større militær operasjon for å gjenerobre Gazastripen dersom brannterroren ikke stanses innen fredag denne uken. Avisen oppgir et nyhetsinnslag i Channel 10 som kilde.

Ifølge nye tall fra det israelske Strategidepartementet skal palestinere på Gazastripen ha gjennomført over 900 angrep med brennende drager og ballonger siden 30. mars. Totalt har 30 kvadratkilometer israelsk land blitt flammenes rov.

En israelsk brannmann forsøker å slokke flammene. (Foto: Ofer Levy/Facebook)
En israelsk brannmann forsøker å slokke flammene. (Foto: Ofer Levy/Facebook)

Noen av ballongene har også vært utstyrt med eksplosiver. Times of Israel meldte onsdag 20. juni at tre slike dødelige samlinger ballonger sendt opp fra Gazastripen hadde landet på en trampoline, i et tre og på et jorde i Israel.

Moren til den 7 år gamle jenta som vanligvis bruker trampolinen kunne fortelle at datteren nå vet at «ballonger som vi ikke gjenkjenner, er mistenkelige.»

Denne klyngen av ballonger og kondomer fraktet eksplosiver. (Foto: Eshkol Security)
To kondomer og én ballong fraktet en liten bombe fra Gaza til Israel 20. juni. (Foto: Eshkol Security)

Kildene hevder også at flere parter, inkludert Egypt, skal ha gitt klar beskjed til Hamas om at branndragene må stanses «for å unngå at Israel får et påskudd til å innlede et stort militært angrep.»

Lederne i Hamas har de siste årene sagt at de ikke ønsker krig med Israel, men likevel har de erklært at den militære fløyen av Hamas er klar til kamp.

Den israelske regjeringen og militæret har den siste tiden blitt møtt med stadig sterkere krav om å svare mye hardere på brannterroren, særlig fra lokalbefolkningen rundt Gazastripen. Hittil har IDF bare skutt varselskudd i nærheten av palestinerne som sender opp dragene og ballongene.

Israelske beduiner deltar i en militærøvelse. (Illustrasjon: IDF, flickr.com)
Israelske beduiner deltar i en militærøvelse. (Illustrasjon: IDF, flickr.com)

Som en reaksjon på brannterroren fra palestinerne erklærte det israelske forsvarsdepartementet mandag 16. juli at det ikke vil bli levert drivstoff til Gazastripen gjennom grensestasjonen Kerem Shalom fra tirsdag til søndag denne uken. Mat og medisiner vil fortsatt bli levert.

Ifølge erklæringen muliggjør, oppmuntrer og deltar Hamas, terrorgruppen som styrer Gazastripen, sendingen av de brennende innretningene.

Forsvarsdepartementet har også bestemt at palestinske fiskebåter maksimalt vil kunne seile tre nautiske mil (ca. 5,5 kilometer) fra land, skriver Yedioth Ahronoth. Hittil har grensen vært seks nautiske mil (ca. 11 kilometer).

De nye restriksjonene kommer i tillegg til de som ble vedtatt i forrige uke. Da ble all eksport av produkter fra Gaza stanset. Det samme ble importen av de fleste andre varene.

Palestinske fiskere har tidligere blitt oppdaget og arrestert under forsøk på å smugle våpen og krigsmateriell til Hamas.

Tre menn fra Gaza ble i januar 2015 arrestert etter å ha forsøkt å smugle flytende glassfiber for produksjon av raketter (Illustrasjonsfoto: IDF)
Tre fiskere fra Gaza ble i januar 2015 arrestert av Israels marine etter å ha forsøkt å smugle flytende glassfiber til produksjon av raketter. (Foto: IDF)

 

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart