Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Palestinske myndigheter hyller to drapsmenn

Moren til terroristen Karim Younes er stolt over sønnen. (Foto via PMW)
Palestinske myndigheter fortsetter å hylle dem som har begravd håpet om noen fredsprosess.

Karim og Maher Younes er to israelsk-arabiske terrorister som sitter fengslet i Israel for kidnapping og drap på den israelske soldaten Avraham Bromberg 26. oktober 1980. De ble dømt til livsvarig fengsel, men i 2012 reduserte Israels daværende president Shimon Peres dommen til 40 år.

Avraham Bromberg
Avraham Bromberg

De palestinske selvstyremyndighetene (PA) kaller dem «veteran»-fanger og mener de dermed fortjener ekstra oppmerksomhet og hyllest. At de har klart å «holde ut» i fengsel i 36 år ble forrige måned feiret i det palestinske samfunnet, skriver Palestinian Media Watch (PMW) i en artikkel publisert 29. januar.

På den statskontrollerte palestinske TV-stasjonen PA TV blir Karim Younes omtalt som «fangenes stolthet, og et symbol på besluttsomhet og uovervinnelig viljestyrke». For å markere årsdagen for arrestasjonen har PA TV i januar gjentatte ganger og over flere dager sendt et kort innslag om ham. Denne plakaten ble brukt i innslaget:

Denne plakaten av terroristen Karim Younes ble vist på PA TV mange ganger i januar for å hedre ham. (Foto: PMW)
Terroristen Karim Younes slik han ble presentert på PA TV i januar. (Foto via PMW)

Tekst på venstre side: «Frihet for våre modige fanger». Tekst øverst: «Fengslet siden 6. januar 1983». Tekst nederst: «Karim Younes».

Den palestinske avisen Al-Hayat Al-Jadida skrev 20. januar om et arrangement som ble holdt i Tulkarem-distriktet for å hedre drapsmannen Maher Younes. Der deltok flere høytstående ledere i PA og Fatah-partiet, inkludert PA-president Mahmoud Abbas’ stedfortreder Mahmoud Al-Aloul. Ifølge avisen overbragte han «velsignelser fra presidenten og lederskapet til fangen Maher Younes, hans familie, og alle våre heltemodige fanger.»

Fra arrangementet i Tulkarem. (Foto via PMW)
Fra arrangementet i Tulkarem. (Foto via PMW)

Under feiringen ble det også kunngjort at Akademiet for Sikkerhetsvitenskap ved PAs Al-Istiqlal-universitet i Jeriko, ville hedre terroristen ved å tildele ham et æres-sertifikat. «Styret ved Al-Istiqlal Universitet har vedtatt å tildele fangen Maher Younes et æres-sertifikat i militær vitenskap som et tegn på takknemlighet for hans innsats og offer,» skrev Al-Hayar Al-Jadida.

Søndag 6. januar sendte PA TV et intervju med terroristens mor. I programmet snakket hun direkte til terrorist-sønnen. Hun sa han ikke hadde gjort noe galt, og at han og de andre terroristene i fengsel gjør palestinere stolte.

Moren: «Han [Karim Younes] er den som styrker min utholdenhet. Han sier: ‘Mor, jeg gjorde ikke [noe galt] – jeg stjal ikke. Jeg trakasserte ikke en kvinne. Jeg har ikke gjort noe som du kan være skamfull over. Tvert imot, mor’. Han oppmuntrer meg alltid… Jeg sier til ham: ‘Ikke vær bekymret… du gjorde ikke noe galt. … [Til alle hans medfanger sier jeg:] «Ikke fortvil og ikke vær bekymret… Dere gjorde ikke noe galt som skader deres familier eller [gjør] at de er skamfulle for det dere gjorde. Tvert imot, dere gjør oss stolte.'»

TV-reporteren bemerket: «Ved å bli et symbol på en person som følger den palestinske saken og landet, har han blitt en kilde til stolthet for sin landsby Ara, innenfor den grønne linjen (dvs. Israel), og for hele Palestina.»

Se et utdrag av intervjuet her:

 

I programmet «God morgen Jerusalem» sendt 11. januar erklærte terroristens nevø – som er oppkalt etter ham – at «livsdrømmen» hans er å få møte onkelen. Nevøen sa: «Navnet mitt er Karim Younes, etter min onkel Karim. En av mine livsdrømmer er at jeg skal få møte min onkel Karim…»

Terroristens nevø på PA TV. (Foto via PMW)
Terroristens nevø på PA TV. (Foto via PMW)

Drapsmannens bror kunne fortelle at barna, inkludert hans egen datter i første klasse, «forbinder alt med onkelen og fangene.»

Broren Nadim Younes: «Barna glemmer ikke… min unge datter, som går i første klasse, sa til sin mor: «Når vil jeg gå i femte klasse?» Moren hennes svarte: «Hvorfor femte klasse og ikke sjette klasse eller videregående skole?» Svaret hennes var: «Fordi du fortalte til oss at i femte klasse kommer min onkel Karim ut [fra fengsel].» Hun forbinder alt med onkelen, til fangene, og til hendelser som har forbindelse til palestinernes sak…»

TV-reporteren svarte: «Æren som Karim har sådd blant sine familiemedlemmer og alle palestinere, har slått rot i familiens barn, og utstråler kjærlighet og takknemlighet for ham og hans personlighet. Å få møte ham har blitt deres drøm, ønske og håp. Hvordan kan Karim Younes unngå å bli en rollemodell og en drøm for disse barna, og hvordan kan han unngå å bli dagens viktigste overskrift?»

Dette er enda et eksempel på at terrorist-fanger blir hyllet som om de skulle være guder av de palestinske selvstyremyndighetene, skriver PMW.

Karim og Maher Younes sitter i israelsk fengsel for å ha gjennomført terrorangrep. Dermed er de berettiget til å motta lønn fra de palestinske selvstyremyndighetene. PMW har beregnet at de to terroristene har mottatt minst 7 millioner kroner siden de ble arrestert i 1983 frem til desember 2018. Begge to mottar nå rundt 29.000 kroner i måneden fra PA.

Tidligere har PMW dokumentert at PA-president og Fatah-leder Mahmoud Abbas utnevnte morderen Karim Younes til Fatahs sentralstyre, og at PA har oppkalt en plass etter ham i Jenin og en plass etter hans søskenbarn Maher Younes i Tulkarem. For to måneder siden var Karim Younes mor og bror gjester hos Abbas.

Terroristens mor gjester PA-president Mahmoud Abbas. (Foto via PMW)
Terroristens mor gjester PA-president Mahmoud Abbas. (Foto via PMW)

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart