Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Facebook må slutte å være medskyldig i terror

Conrad Myrland, daglig leder i MIFF. (Foto: MIFF)
Facebook lar det palestinske Fatah-partiet bruke sin plattform til å hylle terrorister. - Dette må ta slutt, sier Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.

Til tross for klare varsler, fortsetter Facebook å la det palestinske Fatah-partiet, som ledes av palestinernes president Mahmoud Abbas, bruke sin plattform til å oppfordre til terror mot israelere.

– Vi oppmuntrer alle MIFFs medlemmer og støttespillere til å underskrive protestskrivet til Facebook, sier Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.

Palestinian Media Watch (PMW) har 10. september publisert en spesialrapport på 42 sider. Den består blant annet av 64 eksempler på hvordan Fatah på sin egen offisielle Facebook-side i løpet av det første halvåret av 2019 har hyllet terrorister og oppmuntret palestinere til å gjennomføre terrorhandlinger.

Mahmoud Abbas på talerstolen i FNs generalforsamling i 2014. (Foto: Amanda Voisard, FN)
Mahmoud Abbas på talerstolen i FNs generalforsamling i 2014. (Foto: Amanda Voisard, FN)

Rapporten, som har fått tittelen «The Fatah-Facebook Terror Promotion Partnership 2019», viser også at Facebook er helt bevisst på at dette skjer, men velger likevel å ikke gjøre noe for å stoppe misbruket.

PMW skriver at vold og terror er sentrale virkemidler for det palestinske Fatah-partiet i kampen mot Israel. Fatah bruker Facebook for å glorifisere terrorangrep der israelere har blitt myrdet, og for å fremstille tidligere terrormordere som rollemodeller. Fatah bruker også Facebook til å informere palestinere om at partiets fortsatte støtte til terror er en sak som forblir viktig for Fatah.

Palestinere som drepte israelske sivile i 2018 og 2019 tildeles en fremtredende plass på Fatahs Facebook-side ved siden av tidligere palestinske massemordere som Fatah fremstiller som palestinske “legender”.

Forsiden av PMWs nye rapport fra september 2019.

Ett eksempel som viser dette er et innlegg Fatah publiserte 1. januar 2019 for å markere det nye året. I innlegget glorifiseres 13 dødelige terrorangrep og terrorister av alle tenkelige typer: en flykapring, en busskapring, gisseltaking i et hotell, flere skyteangrep, to selvmordsbombere og flere terrorplanleggere. Etter å ha nevnt alle disse terrorangrepene som partiet har gjennomført i fortiden, avsluttes innlegget med en understreking om at støtten til terror vedvarer.

Fatahs budskap på Facebook til palestinere ved starten av 2019 er at alle de nevnte terroraksjonene er høyverdige, og at de fortsatt vil være en viktig del i Fatahs politikk.

Et annet eksempel som nevnes i rapporten er et innlegg postet på Facebook 6. februar 2019. Det viser hvordan Fatah glorifiserte terroristen Ahmed Nasser Jarrar på ettårsdagen for angrepet han gjennomførte. Jarrar drepte seksbarnsfar Raziel Shevach i et skyteangrep fra en passerende bil 9. januar 2018.

Seksbarnsfaren Raziel Shevach ble skutt og drept i et terrorangrep på Vestbredden 9. januar. (Foto: Privat)
Seksbarnsfaren Raziel Shevach ble skutt og drept i et terrorangrep på Vestbredden 9. januar 2018. (Foto: Privat)

Fatah brukte ordene «det ideelle eksempelet på menneskelighet», «kronjuvelen», «den praktfulle», og «stjernen som guider de vandrende om natten» for å hylle terroristen.

Facebook blir brukt av Fatah for å vise at veien fra anonymitet til å bli en palestinsk helt og rollemodell går gjennom terror. Jarrar fikk denne utrolige hyllesten fra Fatah på Facebook kun fordi han myrdet en israeler, skriver PMW.

Ahmed Nasser Jarrar, leder for terrorcellen som skjøt og drepte rabbiner Raziel Shevach 9. januar. Faren, Nasser Jarrar, oppe til venstre. (Foto: Twitter)
Terroristen Ahmed Nasser Jarrar. Faren, Nasser Jarrar, er innfelt oppe til venstre på bildet. (Foto: Twitter)

I begynnelsen av 2019 sendte PMW en rapport til ledere i Facebook som dokumenterer hvordan Fatah brukte Facebook i 2018 til å fremme terror. PMWs direktør Itamar Marcus hadde en samtale med lederen for Facebooks globale kontraterror-avdeling der han beskrev hvordan det å tillate Fatah å bruke Facebook for å fremme terror bokstavelig talt er livstruende.

Likevel, på en uforklarlig måte, har Facebook valgt å fortsette med å fungere som et hjul i Fatahs terrormaskineri, i strid med Facebooks egne regler. De sier blant annet: «Vi [Facebook] tillater ikke noen organisasjoner eller individer som erklærer å ha en voldelig misjon eller er engasjert i vold, å være til stede på Facebook».

"Vår revolusjon fortsetter inntil hele Palestina er frigjort" (Fra Fatahs Facebook-side desember 2018)
«Vår revolusjon fortsetter inntil hele Palestina er frigjort» (Fra Fatahs Facebook-side desember 2018)

PMWs nye rapport viser at terror-partnerskapet mellom Fatah og Facebook fortsetter. Fatah bruker Facebook til å «proklamere en voldelig misjon». Ikke nok med at Fatah bestrider at de er «engasjert i terror», de bruker Facebook åpenlyst til å feire deltakelsen i voldshandlinger. Hver gang Fatah poster en ny terrormelding på Facebook som oppfordrer til vold eller fremstiller mordere som rollemodeller, får flere hundre tusen palestinere økt motivasjon til å drepe israelere, skriver PMW.

FNs Sikkerhetsråd advarte i 2005 mot forbindelsen mellom terrorhylles og terrorangrep, da rådet vedtok resolusjon 1624, som inkluderte følgende setning: «[FN] fordømmer også på det sterkeste fremming av terrorhandlinger, og avviser forsøk på å rettferdiggjøre eller glorifisere terrorhandlinger som kan oppmuntre til ytterligere terroraksjoner.»

Mens Facebook kunne være ukjent med å ha lagt til rette for terrorglorifisering og fremming av terror i 2018, skriver PMW at det er ubegripelig at Facebook nå i 2019 har blitt Fatahs villige partner.

PMW konkluderer med å gjenta kravet fra mars 2019 om at Facebook umiddelbart og permanent må stenge Fatahs Facebook-side.

Klikk her for å sette ditt navn under protestskrivet til Facebook

Klikk her for å lese rapporten «The Fatah-Facebook Terror Promotion Partnership 2019»

Klikk her for å lese rapporten «Fatah’s official Facebook page in 2018 – a platform for glorifying murder and promoting terror»

Relaterte artikler:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart