Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Jihadister bygger raketter på Vestbredden

Jihad-cellen skal ha produsert en hjemmelaget rakett og rakettutskytningsrampe. Foreløpig er utstyret amatørmessig, men eksperter frykter at utstyret vil bli bedre. Da vil de kunne true millioner i sentrale Israel. (Foto: Skjermdump Channel 12)
Raketter på Vestbredden vil kunne true millioner av mennesker i det sentrale Israel.

Den islamske jihad-bevegelsen i Palestina, best kjent som Islamsk Jihad, har begynt å produsere på Vestbredden, ifølge den israelske TV-kanalen Channel 12. Hvis den palestinske terrorgruppen klarer å produsere raketter i hjertet av Vestbredden vil det kunne true millioner av innbyggere i sentrale Israel.

Ifølge TV-kanalen ble tre personer i en av terrorcellene til Islamsk Jihad nylig pågrepet i den palestinske byen Tulkarem av palestinske sikkerhetsstyrker. Sikkerhetsstyrkene tok beslag i en prototype som cellen hadde produsert. Rakettene er foreløpig amatørmessig, men frykten er at de vil forbedres.

På stedet ble det også funnet en libanesisk manual for produksjon av raketter. Det er uklart om denne kom fra den Hizbollah eller fra Islamsk Jihad. Begge terrorgruppene støttes av den islamske republikken Iran.

Islamsk Jihad har også stått bak mye av volden som har kommet fra Gaza de siste månedene. Gruppen har stått bak flere rakettangrep og i august forsøkte fire tungt væpnede terrorister å infiltrere Israel. Terroristene ble stoppet, men Israel tror gruppen er ute etter å starte en ny krig i regionen.

Islamsk Jihad den nest største terrorgruppen på Gaza etter Hamas, men førstnevnte regnes som enda mer ekstrem. De har heller ikke de samme forpliktelsene overfor innbyggerne i den palestinske enklaven som Hamas. De har derfor mindre å tape i tilfelle det skulle bryte ut en ny krig.

Islamsk Jihad er en islamistisk og nasjonalistisk organisasjon som kjemper mot Israels eksistens. De ønsker heller ingen politisk dialog med Israel. I likhet med Hamas får gruppen flere hundre millioner kroner i året av Iran.

Terrorister fra Islamsk Jihad på Gaza i aksjon. (Illustrasjonsfoto: CC BY-SA Amir Farshad Ebrahimi / Flickr.com.)
Terrorister fra Islamsk Jihad på Gaza i aksjon. (Illustrasjonsfoto: CC BY-SA Amir Farshad Ebrahimi / Flickr.com.)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart