Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Politiet hindret IS-angrep i Jerusalem

Her blir en av de mistenkte ført bort av israelsk politi etter pågripelsen i oktober. (Foto: Skjermdump)
To israelske arabere planla et terrorangrep i Jerusalem på Israels uavhengighetsdag.

Det israelske politiet har frigjort en video av pågripelsen av to israelske arabere tiltalt for terrorisme, etter at de skal ha planlagt et terrorangrep mot militære og sivile mål på vegne av terrorgruppen Den islamske staten (IS). Angrepet skulle skje i Jerusalem under feiringen av uavhengighetsdagen.

De to pågrepne er 21 år gamle Ahmed Jabbis 19 år gamle Basel Abidat fra Jebel Mukaber i Øst-Jerusalem. De ble arrestert i oktober basert på konkret etterretning som ledd i et planlagt raid, skriver avisen Jerusalem Post.

– Natt til 28. oktober 2019, raidet flere titalls grensepolitibetjenter to hus samtidig i landsbyen Jebel Mukaber. Dette var en planlagt operasjon, vi hadde informasjon om hvor de mistenkte holdt til og så fort forholdene lå til rette for det, pågrep vi dem, sier en undercover-politi som fulgte aksjonen.

De to mistenkte fikk opplest tiltalen i retten i Jerusalem søndag 1. desember. Ifølge tiltalen har de to vært aktive på IS-tilknyttede nettsider siden 2016. På disse sidene ble terrorgruppens religiøse og politiske meldinger spredt, i tillegg til instruksjoner om hvordan man kan lage bomber og utføre angrep.

De to israelske araberne ble pågrepet av det israelske politiet etter en koordinert aksjon. (Foto: Skjermdump video)

I juli skal Abidat ha forsøkt å komme seg til Sinaihalvøya i Egypt via Jordan, for å bli med i en IS-celle der. Han ble forhindret fra å krysse grensen av jordanske sikkerhetsstyrker. Jabbis skal ha samlet inn rundt 5300 kroner som han overførte til et mellomledd som skulle gi pengene videre til IS.

I september diskuterte de mistenkte om de skulle gjennomføre et angrep i Jerusalem eller mot en IDF-base i Jordandalen. Målet skulle være å drepe så mange sivile eller militære som mulig i forbindelse med terrorangrepet.

De to skal ha snakket om å få tak i automatiske skytevåpen og gjennomføre et skyteangrep på Safar-torvet i Jerusalem, i tillegg til et angrep mot en markering av uavhengighetsdagen ved Sultandammen i Jerusalem. Hvis de ikke klarte å få tak i skytevåpen var planen å bruke kniver i angrepet.

Selv om Israel i stor grad har unngått å bli rammet av IS-angrep, er flere israelske arabere arrestert på mistanke om koblinger til IS. Flere har ønsket å utføre terrorangrep på vegne av den sunnimuslimske ekstremistgruppen.

– Det israelske politiet og politiets enheter for terrorbekjempelse vil fortsette å arbeide for å forhindre ethvert terrorangrep i Israel, forklarer politiet.

Flere titalls israelsk-arabere er også arrestert etter at de har kommet tilbake fra Syria etter å ha kjempet for terrorgruppen. Israel frykter at deres erfaring fra slagmarken i Syria vil gjøre at de etablerer et terrornettverk i Israel eller gjennomfører angrep her. Det antas at flere av de israelske araberne som dro til Syria for å kjempe for IS ble drept i kamphandlinger.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart