Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Skulle sprenge fly – stanset av Israel

To brødre planla å sprengte et Etihad-fly på vei fra Sydney til Abu Dhabi. Planene ble stanset av Israel. (Foto: Flickr)
Nå er to brødre dømt til fengsel i 36 og 40 år etter det mislykkede terrorforsøket.

To australsk-libanesiske brødre er idømt lange fengselsstraffer i Australia for å ha planlagt å sprenge et fly på vei fra Sydney til Abu Dhabi, skriver Times of Israel. Planen var at en annen bror av dem, som ikke hadde kjennskap til terrorplanene, skulle bringe med seg en bombe bygget inn i en kjøttkvern ombord flyet. Angrepet ble avverget etter tips fra israelsk etterretning.

Australsk politi ante ingenting om planene før de fikk et tips fra Israel.

Brødrene Khaled og Mahmoud Khayat planla å utføre angrepet på vegne av terrorgruppen Den islamske stat (IS) i 2017. Khaled ble dømt til 40 år i fengsel og må sone minst 30 før han kan søke om prøveløslatelse, mens Mahmoud ble dømt til 36 års fengsel. Han må sone minst 27 år i fengsel.

Årsaken til at de hadde tenkt å misbruke sin uvitne bror til å frakte med seg bomben skal ha vært fordi han «drakk, gikk på nattklubber, gamblet og var homofil, som de mente brakte skam over familien», ble det sagt i retten.

Under en tale på Cyber Week ved universitet i Tel Aviv i juni 2019 fortalte statsminister Benjamin Netanyahu at den israelske etterretningen hadde bidratt til å stanse 50 IS-angrep verden over. Da trakk han fram saken fra Australia som et eksempel hvor israelske etterretning har reddet mennesker.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart