Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

62-åring leverte mat til trengende da han ble alvorlig skadet i rakettangrep

En 62 år gammel mann ble alvorlig skadet i et rakettangrep mot byen Ashdod tirsdag 15. september. (Foto: Skjermdump)
Legene frykter 15-barnsfaren Asher Biton ikke vil overleve en operasjon.

En israelsk mann som ble alvorlig skadet i rakettangrepet mot byen Ashdod tirsdag, var på vei for å levere mat til byens trengende da han ble truffet av splinter fra raketten, skriver nettavisen Times of Israel.

62 år gamle Asher Biton, far til 15, var rundt og delte ut mat da palestinske terrorister på Gazastripen avfyrte to raketter mot Israel. Angrepet skjedde samtidig som Israels statsminister Benjamin Netanyahu signerte fredsavtaler med Emiratene og Bahrain utenfor Det hvite hus i Washington i USA.

En av rakettene ble stoppet av rakettforsvaret Iron Dome. Den andre eksploderte i kystbyen Ashdod, drøyt tre mil nord for Gazastripen.

Ifølge ambulansetjenesten Magen David Adom ble Biton skadet av splinter i overkroppen. En annen mann, 28 år, ble lettere skadet i armer og bein av glassplinter. Fire personer ble behandlet for sjokkskader etter angrepet.

Politiet undersøker restene av raketten som eksploderte i den israelske byen Ashdod. (Foto: Politiet)

Det ble først meldt at skadene til Biton var moderate, men tilstanden skal ha forverret seg. Legene ved det lokale sykehuset besluttet å ikke operere 62-åringen, fordi de fryktet at han ikke ville overleve operasjonen. De har derfor besluttet å vente til tilstanden hans blir bedre. Sykehuset opplyser imidlertid at livet hans ikke står i fare.

Hans kone Rivka Biton sier at familien så på nyheter om angrepet, da de la merke til bilen hans på det samme stedet hvor han skulle levere mat.

62 år gamle Asher Biton ble alvorlig skadet da han ble truffet av splinter fra en rakett mens han delte ut mat til trengende.

– Jeg ringte ham, men fikk ikke noe svar. Så svarte noen mobilen hans ved et uhell og jeg hørte bare skriking, politi og ambulanser. Jeg kastet meg i en taxi og skyndte meg til stedet, forteller hun.

62-åringen skal ha gått ut av bilen sin og lagt seg ned på bakken med hendene over hodet da rakettalarmen gikk av, slik prosedyren er. Dette reddet trolig livet hans.

– Han har store indre skader. Jeg føler fortsatt at vi er i et mareritt vi enda ikke har våknet opp fra, sier kona.

Tirsdags rakettangrep mot byene Ashdod og Askhelon gjorde at over 400.000 israelere måtte løpe i sikkerhet. Det er ikke første gang terrorister på Gazastripen angriper Israel mens det foregår store begivenheter.

https://twitter.com/Breaking911/status/1305922354275549184

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart