Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Avdekket den dypeste terrortunnelen Hamas noen gang har bygget

Det israelske forsvaret oppdaget i oktober den dypeste terrortunnelen til nå. Den gikk flere titalls meter under bakken. Dette bildet er av en annen terrortunnel Hamas har gravd inn på israelsk territorium. (Foto: Bjarte Bjellås)

Det israelske forsvaret har kommet med ny og mer informasjon om den siste terrortunnelen som ble oppdaget i oktober. Det viser seg at det er den dypeste tunnelen Hamas noen gang har gravd inn på israelsk territorium.

Terrortunnelen, som gikk flere titalls meter inn på israelsk territorium, var gravd flere titalls meter under grensen mellom Israel og Gazastripen. Det israelske forsvaret gravde en heis ned til tunnelen for å undersøke den.

Foreløpig vet ikke IDF hva formålet med tunnelen var, men en av teoriene er at den ble bygget for å teste Israels nye underjordiske barriere langs Gaza-grensen. Det var denne nye barrieren, som koster over sju milliarder kroner, som avdekket den siste tunnelen. Barrieren har sensorer for å registrere graving og bevegelser under bakken.

En annen teori er at terrortunnelen skulle brukes til å sende Hamas-soldater inn i Israel i et framtidig angrep. De siste ti årene er det avdekket flere titalls slike terrortunneler. De har vært brukt til å kidnappe israelske soldater og til å gjennomføre bakholdsangrep.

Flere israelske soldater er drept som følge av disse terrortunnelene. Det er også avdekket planer om angrep på den israelske sivilbefolkningen nær Gaza-grensen.

På grunn av dybden ble den siste tunnelen støttet opp av betong og den var også utstyrt med et sofistikert ventilasjonssystem. Slike tunneler kan ta flere år å grave, koster flere titalls millioner kroner og forbruker enorme mengder betong.

Trusselen fra disse angrepstunnelene gjorde at Israel i 2017 startet arbeidet med en ny underjordisk barriere langs hele grensen mot Gaza. Det er ventet at dette arbeidet er ferdig i mars 2021. Tunnelen som ble oppdaget nå i oktober var den første som ble oppdaget på over ett år.

Også den libanesiske terrorgrunnelen Hizbollah har gravd terrortunneler inn i Israel. I 2018 ble seks slike tunneler oppdaget og ødelagt av IDF:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart