En rakett har eksplodert i utkanten av Jerusalem. (Foto: Twitter)

Rakettangrep mot Jerusalem og andre byer

Det israelske forsvaret sender forsterkninger til Gaza-grensen.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Mandag klokken 18.00 israelsk tid avfyrte terrorister på Gazastripen minst sju raketter mot Israels hovedstad Jerusalem og den nærliggende byen Beit Shemesh. En av rakettene landet like utenfor byen, skriver Times of Israel.

Det kommer meldinger om skader på at et bolighus i utkanten av Jerusalem.

Ikke lenge etterpå ble det avfyrt raketter mot en rekke andre byer, som Ashkelon og Sderot i Sør-Israel. Spesielt Sderot skal være under kraftige angrep.

En israeler ble lettere skadet da det ble avfyrt en anti-tank-missil mot bilen hans like ved grensen mot Gazastripen. Situasjonen er svært spent og det israelske forsvaret har sendt forsterkninger til grensen mot Gaza.

I tillegg til rakettangrep har det vært store opptøyer i Jerusalem gjennom hele dagen. På Tempelhøyden har hundrevis av palestinere kastet stein og skutt fyrverkeri mot politiet. Samtidig markeres Jerusalemdagen i byen, som er en feiring av gjenforeningen av Jerusalem i 1967. Etter planen skulle en marsj gå gjennom byen, men den er avlyst som følge av rakettangrepene.

Det er foreløpig ikke kommet meldinger om at noen er fysisk skadet av rakettene, men flere skal ha blitt skadet i panikken som oppstod. Rakettforsvaret Iron Dome skal ha skutt ned flere av rakettene på vei mot israelske sivile.

Det israelske forsvaret har svart på rakettangrepene med å bombe flere mål på Gazastripen. Offentlige tilfluktsrom er åpnet over store deler av Israel.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart