Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

En rakett har eksplodert i utkanten av Jerusalem. (Foto: Twitter)

Rakettangrep mot Jerusalem og andre byer

Det israelske forsvaret sender forsterkninger til Gaza-grensen.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Mandag klokken 18.00 israelsk tid avfyrte terrorister på Gazastripen minst sju raketter mot Israels hovedstad Jerusalem og den nærliggende byen Beit Shemesh. En av rakettene landet like utenfor byen, skriver Times of Israel.

Det kommer meldinger om skader på at et bolighus i utkanten av Jerusalem.

Ikke lenge etterpå ble det avfyrt raketter mot en rekke andre byer, som Ashkelon og Sderot i Sør-Israel. Spesielt Sderot skal være under kraftige angrep.

En israeler ble lettere skadet da det ble avfyrt en anti-tank-missil mot bilen hans like ved grensen mot Gazastripen. Situasjonen er svært spent og det israelske forsvaret har sendt forsterkninger til grensen mot Gaza.

I tillegg til rakettangrep har det vært store opptøyer i Jerusalem gjennom hele dagen. På Tempelhøyden har hundrevis av palestinere kastet stein og skutt fyrverkeri mot politiet. Samtidig markeres Jerusalemdagen i byen, som er en feiring av gjenforeningen av Jerusalem i 1967. Etter planen skulle en marsj gå gjennom byen, men den er avlyst som følge av rakettangrepene.

Det er foreløpig ikke kommet meldinger om at noen er fysisk skadet av rakettene, men flere skal ha blitt skadet i panikken som oppstod. Rakettforsvaret Iron Dome skal ha skutt ned flere av rakettene på vei mot israelske sivile.

Det israelske forsvaret har svart på rakettangrepene med å bombe flere mål på Gazastripen. Offentlige tilfluktsrom er åpnet over store deler av Israel.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart