Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

En kvinne i 50-årene ble drept da en rakett traff boligen hennes sør for Tel Aviv. (Foto: Twitter)

130 raketter avfyrt mot Tel Aviv

Terrorister på Gazastripen har angrepet Israels mest befolkede område.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Like før klokken 21.00 israelsk tid begynte et kraftig rakettangrep mot Tel Aviv og andre deler av det sentrale Israel. Flere millioner israelere befinner seg nå i bomberom, i det som er en kraftig opptrapping av konflikten.

Det meldes om det dreier seg om over 130 raketter avfyrt fra Gaza. En kvinne er drept og flere skadet, blant annet en fem år gammel jente. I Holon sør for Tel Aviv skal en buss stå i full fyr etter å ha blitt truffet av en rakett.

Tidligere tirsdag kveld skal det israelske forsvaret har ødelagt en bygning på Gaza som tilhørte Hamas. Beboerne i bygget ble advart om ødeleggelsen en time i forkant, slik at de skulle få tid til å evakuere.

Det kraftige angrepet på Tel Aviv kommer etter at det i løpet av det siste døgnet er avfyrt over 600 raketter mot israelske byer, blant annet Jerusalem. Byen Ashkelon nær Gazastripen har vært hardest rammet. Her ble to kvinner drept og flere personer skadet da det ble avfyrt over 130 raketter mot byen i løpet av bare fem minutter.

På grunn av den pågående konflikten blir alle skoler i Israel stengt onsdag.

På en pressekonferanse tirsdag kveld sa Israels statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Benny Gantz at aksjonen mot terroristene på Gaza blir langvarig. Til nå skal IDF har rammet over 500 terrormål.

Denne videoen viser øyeblikket etter at en rakett traff utenfor Tel Aviv:

https://www.instagram.com/p/COvgwmOHdtJ/

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart