Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Far og datter drept i nye rakettangrep

En far og datter ble drept da bilen deres ble truffet av en rakett fra Gazastripen. Moren, som også satt i bilen, er alvorlig skadet. Fem israelere, alle sivile, er drept de siste dagene. Over 1000 raketter er avfyrt mot Israel. (Foto: MDA)
Fem sivile er drept etter at over 1000 raketter er avfyrt mot Israel fra Gaza.

Terrorister på Gazastripen avfyrte tidlig onsdag morgen nye rakettangrep mot det sentrale Israel. En far og hans 16 år gammel datter ble drept da bilen de satt i ble truffet av en rakett. Moren som også var i bilen er alvorlig skadet. De drepte tilhører en israelsk-arabisk familie, skriver Times of Israel.

– Rakettene til Hamas skiller ikke mellom jøder og arabere, sier Yair Revivo, som er ordfører i byen Lod, hvor mange araber bor, sør for Tel Aviv.

Siden mandag kveld har terroristene på Gaza avfyrt over 1000 raketter mot sivilbefolkningen i Israel. Fem personer er så langt drept, alle sivile. I tillegg er flere titalls personer skadet, tilstanden er alvorlig for flere av dem.

Natt til onsdag tilbragte hundretusenvis av israelere natten i bomberom etter nye rakettangrep mot storbyen Tel Aviv og byen Sheva. En mann i 80-årene fikk hjerteinfarkt da han prøvde å løpe i sikkerhet. Tilstanden er alvorlig.

Et bolighus ved Yehud nord for flyplassen Ben Gurion ble totalødelagt etter å ha blitt truffet av en rakett. Til alt hell hadde hele familien klart å komme seg i bomberom i tide. Bilder viser at huset er totalskadet.

Det israelske forsvaret har svart på angrepene med å bombe en rekke terrormål på Gazastripen. Natt til onsdag skal to Hamas-topper være drept. Tirsdag ble også to topper i terrorgruppen Palestinsk Islamsk Jihad drept.

Ifølge Hamas skal 35 personer være drept på Gazastripen. Det israelske forsvaret opplyser om at mange av de drepte var terrorister fra Hamas og Islamsk Jihad. Flere ble drept mens de avfyrte raketter mot Israel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart