Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

En person ble drept og flere skadet da en rakett eksploderte i Ramat Gan utenfor Tel Aviv. (Foto: Magen David Adom)

En drept og flere skadet i nye angrep

Over 2300 raketter er nå avfyrt mot sivilbefolkningen i Israel.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Selv om det har kommet rapporter om at det pågår forhandlinger om en våpenhvile, fortsetter rakettangrepene fra Gazastripen. Lørdag ettermiddag ble en person drept og flere skadet da en rakett eksploderte i Ramat Gan utenfor Tel Aviv. Også flere andre områder rundt Tel Aviv skal være truffet.

Også i den arabiske byen Taibe nordøst for Tel Aviv eksploderte en rakett.

Samtidig fortsetter de israelske angrepene mot Hamas og Islamsk Jihad på Gazastripen. Det israelske forsvaret sier de har bombet minst 20 av rakettutskytningsrampene til Hamas i løpet av dagen. Ti personer er nå drept i Israel, ni av dem sivile. I tillegg er over 100 skadet, flere alvorlig og kritisk. Siden mandag kveld er det avfyrt over 2300 raketter mot Israel.

Ifølge Hamas er over 120 personer drept på Gazastripen siden mandag. Det israelske forsvaret sier at langt over halvparten av dem var terrorister fra Hamas og Islamsk Jihad, men det er også flere barn blant de drepte.

Det israelske forsvaret sier de prøver å unngå alle sivile tap, men at Hamas bruker sivile som skjold ved blant annet å avfyre raketter fra befolkede områder. Det israelske forsvaret sier også at flere sivile på Gaza er drept av Hamas sine egne raketter, da flere hundre av dem har landet inne på Gaza.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart