Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

2000 rakettangrep på under 90 timer

En rakett har eksplodert i byen Ramla natt til fredag 14. mai. Siden mandag kveld har palestinske terrorister på Gazastripen avfyrt over 2000 raketter mot byer og sivilbefolkning i Israel. Ni mennesker er drept og titalls skadet. (Foto: Twitter)
Ni israelere er drept og flere titalls skadet, mange alvorlig, i de omfattende angrepene.

Siden terrorister på Gazastripen begynte å avfyre raketter mot Jerusalem mandag kveld er det nå avfyrt over 2000 raketter mot israelske byer og sivilbefolkningen. I snitt en rakett hvert tredje minutt siden mandag.

Ni israelere er drept i de palestinske rakettangrepene, inkludert en fem år gammel gutt og en 16 år gammel jente. Åtte av ofrene var sivile, mens en var en israelsk soldat. Den siste omkomne er en kvinne i 50-årene som ble skadet tidligere uken. I tillegg til ni døde er over 100 skadet, tilstanden er alvorlig og kritisk for flere av de skadde, skriver Times of Israel.

Det israelske rakettforsvaret Iron Dome har klart å skyte ned opp mot 90 prosent av rakettene som er på vei mot befolkede områder, men likevel har mange raketter truffet boliger, skole og andre bygg over hele Israel. Uten rakettforsvaret ville dødstallene på israelsk side vært betydelige høyere.

Natt til fredag gjennomførte det israelske forsvaret et kraftig bombardement mot Hamas og Islamsk Jihad, de to palestinske terrorgruppene som avfyrer rakettene mot sivilbefolkningen i Israel. 160 jagerfly skal ha deltatt i angrepet, hvor 450 missiler ble sluppet mot 150 mål nord på Gazastripen.

Også bakkestyrker deltok i angrepet, men de beveget seg ikke inn på Gaza. De bidro i angrepet med blant annet artilleriild mot en rekke terrormål.

Ifølge det israelske forsvaret var nattens kraftige bombardement rettet mot det underjordiske nettverket av tuneller som terroristene har bygget under bakken. Her foregår det blant annet produksjon og transport av raketter. Flere tuneller er også gravd inn på israelsk territorium for å kunne sende terrorister inn i Israel.

Flere terrorister fra Hamas og Islamsk Jihad skal være drept i angrepene. Det offisielle tallet fra Hamas er at 115 personer er drept i de israelske angrepene siden mandag. Det israelske forsvaret sier at langt over halvparten av de drepte var stridende terrorister. Hamas og Islamsk Jihad har også bekreftet at mange av de drepte var deres medlemmer.

Men skal også være flere barn blant de drepte på Gazastripen. Det israelske forsvaret sier de prøver å unngå alle sivile tap, men at Hamas bruker sivile som skjold ved blant annet å avfyre raketter fra befolkede områder. Det israelske forsvaret sier også at flere sivile på Gaza er drept av Hamas sine egne raketter, da flere hundre av dem har eksplodert inne på Gazastripen.

Statsminister Benjamin Netanyahu sier operasjonen mot de palestinske terrorgruppene som avfyrer raketter mot Israel vil fortsette så lenge det er nødvendig for å gjenopprette ro og sikkerhet for innbyggerne i Israel.

Foreløpig er det lite som tyder på at Hamas og Islamsk Jihad har planer om å stanse rakettangrepene. Fredag kommer det meldinger om nye angrep. Hundretusenvis av israelere i byene Ashdod og Ashkelon er under angrep.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart