Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Våpenhvile nærmer seg, men enn så lenge fortsetter rakettangrepene

En bolig i Ashkelon fikk store skader i et rakettangrep 20. mai. Heldigvis ble kun en person lettere skadet. (Foto: MDA)
Bolig truffet av rakett i Ashkelon. En våpenhvile kan være på plass innen 24 timer.

For ellevte dagen på rad fortsetter rakettangrepene fra Gaza mot Israel. Natt til torsdag fikk alle innbyggerne i Sør-Israel for første gang siden 10. mai flere timer med sammenhengende søvn uten å bli vekket av rakettalarmen. Men roen skulle ikke vare lenge. Torsdag morgen fortsatte rakettangrepene.

Senere på dagen kom det nye kraftige rakettangrep. Storbyer som Ashkelon og Beer Sheva er blitt angrepet, men også mindre lokalsamfunn langs Gaza-grensen. Også beduinlandsbyer i Negevørkenen er angrepet.

I Ashkelon ble en bolig truffet og en person ble moderat skadet.

Samtidig pågår det mekling og våpenhvileforhandlinger. En ikke navngitt israelsk tjenestemann sier til Walla news at de forventer et gjennombrudd i våpenhvileforhandlingene i løpet av det kommende døgnet.

Norske Tor Wennesland, som er FNs spesialutsending til Midtøsten, bidrar i forhandlingene sammen med Egypt. Wennesland skal ha reist til Doha i Qatar for å møte lederne i Hamas, som bor der.

Siden Hamas startet konflikten med å avfyre raketter mot Jerusalem 10. mai har 12 personer blitt drept i Israel, mens flere hundre er blitt skadet, mange kritisk og alvorlig. Over 4000 raketter er avfyrt mot Israel. Samtidig har over 200 personer blitt drept på Gazastripen, et flertall av dem terrorister fra Hamas og Islamsk Jihad, i israelske luftangrep.

Men også mange barn er blitt drept på Gaza. Mange blir også drept av Hamas sine egne raketter. Av de 4000 rakettene som er avfyrt mot Israel har rundt 700 av dem landet inne på Gazastripen. Blant annet ble åtte medlemmer av en palestinsk familie drept av en feilskutt Hamas-rakett.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart