Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelsk sikkerhetsvakt alvorlig skadet i bilterror

En israelsk sikkerhetsvakt ble alvorlig skadet da en terrorist kjørte på ham med en bil. (Foto: Forsvarsdepartementet)
De siste ukene har det vært flere terrorangrep. - En ny bølge med terror, sier tidligere IDF-sjef.

En israelsk sikkerhetsvakt ble alvorlig skadet i et terrorangrep ved kontrollpunktet Te’enim på Vestbredden tidlig mandag morgen. En 16 år gammel palestiner skal ha kjørt en bil med høy fart rett på sikkerhetsvakten.

Sikkerhetsvakten i 30-årene ble fraktet til sykehus i Jerusalem med alvorlige skader, med skader på kropp og hodet. Tilstanden er alvorlig, men stabil. Den 16 år gamle terroristen, som kom fra Nablus, ble skutt og drept.

– Dette er et alvorlig angrep og vi ønsker den skadde sikkerhetsvakten en rask bedring. Sikkerhetsvaktene på stedet reagerte raskt, akkurat som vi har lært dem, med å treffe terroristen og få avsluttet angrepet i løpet av sekunder, sier Amir Eshel, direktør i det israelske forsvarsdepartementet.

– Vi etterforsker omstendighetene rundt hendelsen og vil vurdere å gjøre ytterligere skritt for å forbedre sikkerheten til sikkerhetsvaktene, sier han.

Bilangrepet skjer bare en dag etter at en palestinsk mann knivstakk en ultraortodoks jøde utenfor Gamlebyen i Jerusalem. Terroristen forsøkte også å knivstikke en politimann som kom til stedet, før han ble skutt og drept.

Det har også vært flere andre terrorangrep de siste ukene. 17. november gikk en annen 16 år gammel palestiner til angrep med kniv på to politibetjenter i Gamlebyen i Jerusalem. Terroristen ble skutt og drept i angrepet. Noen dager senere, søndag 21. november, gikk Hamas-terroristen Fadi Abu Shkhaydam til angrep med maskinpistol i det samme området.

Den 26 år gamle israelske sivilpersonen Eliyahu Kay ble drept og fire andre ble skadet i angrepet. Palestinske terrorgrupper har brukt hendelsene til å oppmuntre til mer terror. De ønsker en eskalering i antall terrorangrep.

Tidligere IDF-sjef Moshe «Bogie» Ya’alon sier etter mandagens terrorangrep at Israel nå er «midt i en ny bølge av individuell terrorisme». Han sier unge palestinere blir hjernevasket av terrorgrupper til å utføre slike angrep.

– 16-åringen som utførte bilangrepet i dag tidlig tok en beslutning etter å ha blitt fyrt opp av hatet som finnes på nettet, sier den tidligere IDF-sjefen.

De mange angrepene har gjort at forsvarsminister Benny Gantz har bedt de israelske styrkene om å være i høy beredskap, skriver Times of Israel.

Avraham Elmaleh ble knivstukket av en palestinsk terrorist, men overlevde. Her fotografert på sykehuset 4. desember 2021. (Foto: Flash90)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart