Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Australia erklærer Hamas som en terrororganisasjon

Medlemmer av Hamas' militære ving under en parade etter krigen mot Israel i mai 2021. (Foto: Atia Mohammed/Flash90)
– Det er ingen plass i Australia for slike hatefulle ideologier, sier landets innenriksminister.

Australia sier de nå vil definere hele Hamas-bevegelsen som en terrororganisasjon, noe flere vestlige land har gjort de siste årene. Tidligere var det kun Hamas’ militære ving Izz ad-Din al-Qassam Brigadene som var definert som en terrororganisasjon av Australia.

Hamas, som har styrt Gazastripen siden et blodig kupp i 2007, sier de vil utslette Israel og har initiert flere konflikter med Israel det siste tiåret. Senest i mai 2021, da de avfyrte over 4300 raketter mot Israel. De har også stått bak en rekke selvmordsbombinger og andre terrorangrep.

– Det er ingen plass i Australia for slike hatefulle ideologier, sier innenriksminister Karen Andrews om terrororganisasjonen Hamas.

Når hele Hamas blir definert som en terrororganisasjon vil det medføre begrensninger på finansiering og annen støtte til Hamas, med enkelte lovbrudd som kan medføre 25 års fengsel, skriver Times of Israel.

– Det er viktig at våre lover ikke bare retter seg mot terrorhandlinger og terrorister, men også de som organiserer, finansierer og bidrar til disse handlingene, sier Andrews.

Israels statsminister Naftali Bennett er glad for beslutningen og takker spesielt den australske statsministeren Scott Morrison.

– Dette er nok et viktig skritt i den globale kampen mot terrorisme, sier Bennett.

På slutten av fjoråret besluttet også Storbritannia å klassifisere hele Hamas som en terrororganisasjon og forby all støtte til dem. Også USA og Den europeiske union (EU) mener Hamas er en terrororganisasjon.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart