Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Israelsk politi på stedet hvor den mistenkte palestinske terroristen ble funnet død. (Foto: Flash90)

84-åring slått i hjel av palestiner

En 28 år gammel palestiner drepte en eldre israelsk kvinne med flere slag mot hodet, i det som trolig var et nasjonalistisk motivert terrorangrep.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

En 84 år gammel kvinne ble drept på gaten i byen Holon i Israel tirsdag 20. september. Etterforskningen avdekket raskt at det trolig dreide seg om en nasjonalistisk motivert terrorangrep, skriver Times of Israel.

Overvåkingsvideo fra stedet viste at en mann i mørkt tøy fulgte etter 84-åringen, før han slo henne i hodet bakfra flere ganger med en hard gjenstand. Personen stakk så fra stedet uten å stjele noe fra offeret.

En nabo som hørte 84-åringen skrike kontaktet politiet, som etter kort tid fant henne alvorlig skadet. Den eldre kvinnen døde kort tid senere.

– Dette er et sjokkerende angrep av en avskyelig og feig terrorist, som drepte en eldre kvinne som ikke kunne kjempe tilbake, sier Israels statsminister Yair Lapid.

Den mistenkte, en 28 år gammel palestiner fra Qalqilya, var ettersøkt i flere timer før han ble funnet død i en forlatt bygning i Tel Aviv. Han har trolig tatt sitt eget liv. 28-åringen hadde arbeidstillatelse i Israel og hadde ikke tidligere vært involvert i terror.

Fem mistenkte ble natt til onsdag 21. september pågrepet av IDF på Vestbredden i forbindelse med saken. Flere skal være slektninger av 28-åringen. Andre slektninger av 28-åringen sier at de ikke kan forstå at han stod bak angrepet og at de tror han hadde en psykisk sykdom.

Så langt i år har israelske sikkerhetstjenester klart å avverge over 300 alvorlige terrorangrep, men dessverre klarer de ikke å avverge alle. De siste årene har det vært spesielt vanskelig å stoppe såkalte «ensomme ulver», terrorister som utfører angrep alene uten noe særlig planlegging.

Det er relativt sjeldent at palestinere som har arbeidstillatelse i Israel utfører terrorangrep, men det har skjedd tidligere også.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart