Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelsk mann drept i terrorangrep

Familie og venner i begravelsen til Ronen Hanania, som ble drept av en palestinsk terrorist 29. oktober. (Foto: Flash90)
Det har vært en blodig helg med flere terrorangrep mot israelere. Ronen Hanania ble skutt og drept av en palestinsk terrorist etter en tur på butikken.

En palestinsk terrorist skjøt og drepte israelske Ronen Hanania og skadet fire andre i et skyteangrep lørdag 29. oktober. Skytingen skjedde etter at Ronen og hans sønn Daniel hadde handlet på en palestinsk butikk som ligger mellom Kiryat Arba og Hebron på Vestbredden.

På vei ut av butikken ble de skutt av palestineren Muhammed Kamel al-Jabari, som skal ha tilknytning til terrororganisasjonen Hamas. Angrepet skjer bare noen dager etter at en annen israeler ble knivstukket og alvorlig skadet etter å ha handlet på en annen palestinsk butikk.

Søndag 30. oktober ble Ronen begravet i Jerusalem.

– I 2000 år så ba jøder over hele verden om det samme. I 2000 år, år etter år, så ba vi om neste år i Jerusalem. Og vi er en del av den generasjonen som gjorde drømmen til virkelighet. Vi lever drømmen som jøder drømte om i 2000 år, sa Likud-politiker Amir Ohana i begravelsen, før han la til:

– Men denne drømmen kommer med en pris. Og i dag betaler vi den prisen. Ronen, jøder drømte om Jerusalem i 2000 år. Må du for alltid hvile i Jerusalem, sa den tidligere sikkerhetsministeren.

En annen mann, Ofer Ohana, ble alvorlig skadet i angrepet. Ohana var medisinsk personell og ble skutt da han ankom stedet for å hjelpe de sårede, som i tillegg til far og sønn inkluderte to israelere i alderen 19 og 49 og en palestiner. De tre sistnevnte fikk lettere skader i angrepet.

Skadde fraktes til sykehuset etter skyteangrepet lørdag 29. oktober. (Foto: Flash90)

Angrepet fra Hamas-terroristen skjer bare dager etter at Fatah, den palestinske fraksjonen som styrer selvstyremyndighetene, offentlig kritiserte Hamas for å ikke utføre flere terrorangrep mot Israel.

Terroristen ble stanset da en lokal sikkerhetsvakt kjørte på ham med bilen sin, før en soldat skjøt og drepte ham. Bilder delt i sosiale medier viser at det ble del ut godteri i Hebron for å feire terrorangrepet.

Søndag 30. oktober var det nytt alvorlig terrorangrep på Vestbredden. Fem israelske soldater ble skadet da en palestiner kjørte på israelske soldater med bilen sin to steder i nærheten av Jeriko. De fem ofrene, som alle er i 20-årene, ble fraktet til sykehus. Tilstanden var moderat for to av dem, mens resten hadde lettere skadet, da de de ankom sykehuset.

Terroristen ble skutt og drept av en politibetjent og en bevæpnet sivil da han forsøkt å kjøre på mennesker på et busstopp. Heldigvis ble bilen stoppet av sikkerhetsbarrieren ved busstoppet, så ingen kom til skade.

Angrepene skjer i en tid med mye urolighet på Vestbredden og bare dager før israelske velgere går til urnene. Tirsdag 1. november det på ny valg i Israel. De mange terrorangrepene kan være med på å påvirke valget, men ifølge den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet er det ingen etterretning som tyder på terror i forbindelse med valget.

Etter å ha kjørt på fem israelske soldater forsøkte den palestinske terroristen å treffe mennesker som stod på et busstopp utenfor Jeriko. Heldigvis stanset sikkerhetsbarrieren bilen. (Foto: Flash90)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart