Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Vil frata terrorister statsborgerskap

Den palestinske terroristen Karim Younis ble mottatt som en helt da han returnerte til hjembyen Ar'ara i Nord-Israel. Younis hadde sonet 40 år i fengsel for drapet på en israelsk soldat. Med det nye lovforslaget vil Younis blitt fratatt sitt israelske statsborgerskap og deportert til de palestinske selvstyreområdene etter soningen. (Foto: Flash90)
Det er stor støtte til lovforslag om at terrorister skal miste oppholdstillatelse og statsborgerskap.

En komité i det israelske parlamentet Knesset har godkjent den første versjonen av et nytt lovforslag som vil medføre at terrorister som får penger fra palestinske myndigheter (PA) for sine voldelige handlinger kan bli fratatt oppholdstillatelsen eller sitt israelske statsborgerskap.

Lovforslaget medfører at når en terrorist med israelsk statsborgerskap mottar terrorlønn fra PA, kan statsborgerskapet bli fratatt gjennom en juridisk prosess som innebærer at innenriksministeren sender en forespørsel til domstolen, som vil godkjenne eller avslå forespørselen.

Debatten ble nylig aktualisert da den palestinske terroristen Karim Younis i begynnelsen av januar ble løslatt fra fengsel etter å ha sonet 40 år for drapet på en israelsk soldat. Younis har israelsk statsborgerskap og ble mottatt som en helt i hjembyen Ar’ara i Nord-Israel etter soningen. Younis viftet med det palestinske flagget etter løslatelsen.

Med det nye lovforslaget kunne han blitt deportert etter soningen.

Prosessen skal foregå mens terroristen sitter i fengsel. Når terroristen har fullført fengselsstraffen vil han ikke løslates til Israel, men til områdene som kontrolleres av de palestinske selvstyremyndighetene.

Lovforslaget er opprinnelig en ide fra den israelske organisasjonen Palestinian Media Watch (PMW), som i årevis har jobbet med å avdekke hvordan palestinernes skalerte lønn til dømte terrorister fungerer.

Terrorlønnen fungerer slik at jo mer alvorlig terror en person utfører – og jo lenger terroristen må sitte i fengsel – jo større blir utbetalingene fra de palestinske myndighetene. Men PA utbetaler ikke bare penger til terrorister fra selvstyreområdene, de utbetaler også penger til arabiske terrorister som er bosatt i Israel og som har israelsk statsborgerskap.

– De palestinske myndighetene ser alle terrorister, inkludert israelsk-arabiske terrorister, som sine soldater. De kan ikke sende en soldat til krigen uten å ta vare på familien. Terroristene ser på seg selv som palestinske soldater, og når de ber om og mottar penger fra PA som en belønning for deres terrorhandlinger, så fullfører de syklusen, sier Maurice Hirsch, advokat og juridisk leder i PMW.

Maurice Hirsch er leder av den juridiske avdelingen i Palestinian Media Watch. (Foto: Flash90)

Her et ett eksempel på hvordan palestinernes terrorlønn fungerer:

Israelske Yonatan Havakuk, Boaz Gol og Ben Yiftah ble brutalt drept i et terrorangrep under feiringen av Israels nasjonaldag 5. mai 2022. To unge palestinske menn drepte de tre barnefedrene ved å hugge dem ihjel med kniv og øks. I tillegg ble flere andre livstruende skadet.

De to palestinerne som drepte tre på nasjonaldagen, og gjorde at 16 barn mistet sine fedre, vil få utbetalt hele 19 millioner kroner i lønn fra palestinske myndigheter (PA) – hvis de lever til de blir 80 år gamle.

19 millioner kroner for å drepe tre uskyldige jødiske barnefedre.

Lønningene fra PA vil starte på rundt 4000 kroner i måneden, men med årene vil dette øke til hele 34.000 kroner i måneden. Siden terroristene trolig vil sitte resten av sine liv i fengsel, så får de ikke mye bruk for pengene selv, men deres familier vil sitte igjen med millionene.

PMW mener det er berettiget å frata statsborgerskapet fra israelsk-arabiske terrorister som får belønning av palestinske myndigheter.

– Det du har her er soldater fra en fremmed og fiendtlig enhet. I slike tilfeller er det klart at det er berettiget å frata dem statsborgerskapet. Det er blant annet 12 forskjellige land i Europa som vurderer at bare det å slutte seg til væpnede styrker i andre land skal være grunnlag for å frata statsborgerskap, sier Hirsch og fortsetter.

– Her handler det ikke bare om å slutte seg til en utenlandsk hær, men å kjempe for og utføre terrorhandlinger på vegne av den utenlandske hæren og så bli belønnet for disse terrorhandlingene.

Ifølge Hirsch har allerede 106 av de 120 medlemmene i Knesset uttrykt støtte til lovforslaget. Det israelske arbeiderpartiet vurderer også å støtte det. Da vil lovforslaget passere med 110 mot 10 stemmer.

Det sitter i dag 1000 israelske arabere i fengsel for terrorisme. Av disse er 300 israelske statsborgere, mens 700 har oppholdstillatelse.

Dette skjemaet viser hvordan terrorister i israelske fengsler får lønn fra palestinske myndigheter.

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart