Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Terroristene som drepte Lucy (48), Maia (20) og Rina (15) er drept i skuddveksling med israelske styrker

Israelske styrker på vei inn i byen Nablus på Vestbredden under en antiterror-operasjon 3. april 2023. (Foto: Flash90)
Hamas-terroristene Hassan Katnani og Ma’ad Masri hadde vært på rømmen i nesten en måned etter det kaldblodige drapet på en mor og hennes to døtre.

To palestinere som var mistenkt for å ha drept Lucy Dee (48) og døtrene Rina (15) og Maia (20) i et terrorangrep i Jordandalen i april ble skutt og drept i skuddveksling med israelske soldater i Nablus på Vestbredden torsdag morgen. Også en tredje væpnet palestiner døde i kampene.

I en uttalelse fra sikkerhetstjenesten Shin Bet, politiet og forsvaret opplyses det om at sikkerhetsstyrker entret gamlebyen i Nablus for å arrestere Hassan Katnani og Ma’ad Masri, Hamas-terroristene som var mistenkt for å stå bak det dødelige terrorangrepet 7. april.

Elitestyrker fra antiterror-enheten Yamam omringet boligen hvor man mistenkte at de to terroristene befant seg. Styrkene skal angivelig ha skutt en skulderavfyrt rakett mot boligen, en taktikk kjent som «trykkoker», for å få de mistenkte til å overgi seg.

Men terroristene hadde ingen planer om å overgi seg og ble drept i en skuddveksling med de israelske elitestyrkene. Ibrahim Hura, som hjalp de ettersøkte med å gjemme seg, ble også drept i skuddvekslingen.

Sikkerhetsstyrkene konfiskerte tre angrepsrifler på stedet.

Lucy Dee sammen med døtrene Rina og Maia. Alle tre ble drept av palestinske terrorister. (Foto: Privat)

Det var 7. april at de palestinske terroristene skjøt mot bilen som Lucy Lee kjørte med to av hennes døtre som passasjerer. Etter at bilen krasjet gikk terroristene bort til bilen og skjøt moren og de to døtrene som satt forsvarsløse i vraket. 15 år gamle Rina og 20 år gamle Maia døde på stedet, mens moren deres ble fraktet til sykehus med kritiske skader.

Hun døde tre dager senere, en dag etter døtrene hennes ble gravlagt.

Lee Dee, som var ektemann og far til de drepte, er glad for at ingen israelske soldater ble skadet i forbindelse med operasjonen.

– Vi takker sikkerhetsstyrkene og vi er veldig glade for at ingen soldater ble skadet. Det var viktig for meg og min familie, sier han.

Dee sier at han gjerne skulle snakket med terroristene personlig, hvis sikkerhetsstyrkene hadde klart å pågripe dem i live.

– Jeg sa til Shin Bet at hvis de blir pågrepet i live, så ville jeg gjerne snakke med dem og spørre dem hvorfor de gjorde det? Hva ønsket de å oppnå? Hva er deres visjon for en bedre verden og for fremtiden til deres barn, spør han.

Forsvarsminister Yoav Gallant hyller soldatene som rykket inn i Nablus.

– Jeg berømmer våre sikkerhetsstyrker for å ha eliminert terrorcellen som utførte det avskyelige angrepet, som tok livet til Lucy Dee og hennes døtre Rina og Maia. Akkurat som jeg lovet Leo, familiefaren, så vil forsvarets lange arm finne enhver terrorist, sier Gallant.

Her kan du lese Tali Dees innlegg om savnet etter moren og søstrene.

Faren og søsknene til Maia og Rina Dee sørger under begravelsen deres 9. april 2023. (Foto: Flash90)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart