Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Avverget nok et iransk terrorangrep

En jødisk forsamlingshus i kystbyen Paphos på Kypros. (Foto: Flash90)
Iran planla et terrorangrep mot israelere på Kypros.

Israel bekreftet søndag 25. juli at et planlagt iransk terrorangrep mot israelske og jødiske mål på Kypros ble avverget, skriver Times of Israel.

Ifølge kypriotiske medier var det den iranske revolusjonsgarden, en del av den iranske hæren, som stod bak terrorplanene. Terrorangrepet ble forhindret av den kypriotiske etterretningstjenesten, i samarbeid med det som trolig var amerikansk og israelsk etterretning.

– Staten Israel bruker et bredt spekter av metoder over alt for å beskytte jøder og israelere, og vi vil fortsette å handle for å stanse iransk terrorisme over alt hvor den viser seg, inkludert på iransk grunn, sier statsministerens kontor i en uttalelse.

Israels nasjonale sikkerhetsråd har tidligere advart om at Kypros og Hellas er land hvor det høy sannsynlighet for at Iran vil prøve å angripe jøder og israelere. Dette er land som er populære reisemål for israelske turister, i tillegg til at de har relativt store jødiske miljøer.

I mars pågrep gresk politi to pakistanere som angivelig planla en masseskyting på vegne av Iran mot israelske og jødiske mål i Hellas. Den israelske etteretningstjenesten Mossad, som bisto greske myndigheter, sa de to pakistanerne var en del av et iransk terrornettverk.

En jødisk kosher-restaurant og/eller et jødisk forsamlingshus i den greske hovedstaden Athen var trolig målet i angrepet som ble avverget.

Også i 2021 ble et iransk terrorangrep mot israelske forretningsmenn på Kypros avverget. Planlagte iranske angrep har blitt avverget flere plasser verden rundt i løpet av de siste årene. Forrige sommer ble et iransk terrorangrep mot israelske turister i Istanbul avverget.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart