Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Mange israelere drar på safari til Tanzania og andre afrikanske land. Nå melder den israelske TV-kanalen Channel 12 at Iran hadde planer om å utføre et terrorangrep mot israelere på safari i Afrika. (Foto: Doron Horowitz/Flash90)

Mossad avverget flere angrep mot israelere i Afrika

Angrepene skulle være en hevn for attentatet mot atomforskeren Mohsen Fakhrizadeh.

For å lage flere slike artikler og drive MIFFs arbeid trenger vi 5 nye medlemmer denne uken. Klikk her

Den israelske etterretningstjenesten Mossad skal ha avverget flere iranske terrorangrep mot israelske mål i Afrika, ifølge den israelske TV-kanalen Channel 12.

Flere personer skal ha blitt trent opp av den iranske elitestyrken Quds til angivelig å angripe israelske forretningsmenn eller turister i Senegal, Ghana og Tanzania. Det er populært for israelere å dra på safari i disse landene.

Nå er fem personer pågrepet i de tre afrikanske landene. Alle ble pågrepet av lokale myndigheter, etter tips fra «en vestlig etterretningsorganisasjon». Ifølge Channel 12 fikk de fem pågrepne opplæring og utstyr i Libanon, før de ble sendt tilbake til Afrika under dekke av å være religiøse studenter.

De fem skal ha fått i oppdrag å finne jødiske og israelske mål å angripe, men alle ble pågrepet før de rakk å utføre noen angrep mot målene sine.

Også i september kom det rapporter i israelske medier om et angivelig iransk attentat mot israelske forretningsmenn, den gang på Kypros. Totalt er seks personer siktet for å ha planlagt terrorangrep mot israelere på øya.

Iran ønsker å hevne attentatet mot Mohsen Fakhrizadeh, som var kjent som leder for det iranske atomvåpenprogrammet, i november 2020. Det iranske regimet mener det var Israel som stod bak attentatet mot atomforskeren.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart