Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israel er utsatt for 3640 terrorangrep siden nyttår

Enken Tal Tamari trøstes under begravelsen til ektemannen Meir onsdag 31. mai 2023. (Foto: Shir Torem/Flash90)
Antall skytinger i 2023 har allerede passert det totale antallet skytinger i 2022.

Nylig ga det israelske forsvaret (IDF) ut en rapport som viser at 52 israelere hadde blitt drept i terrorangrep fra juni 2022 til juni 2023 – 15 av terrorofrene ble drept av terrorister fra byen Jenin i Judea og Samaria. Som MIFF har påpekt lenge, har de palestinske selvstyremyndighetene (PA), som Norge pumper milliarder av skattekroner inn i, mistet kontrollen i flere av sine byer i Judea og Samaria – spesielt byen Jenin, der terrorgrupper nå truer Israels sikkerhet.

Israel har vært rammet av en terrorbølge i over ett år og det er ingen indikasjoner på at den vil avta, ifølge en ny rapport fra Rescuers Without Borders (Hatzalah Judea og Samaria), skriver Jewish News Syndicate.

I løpet av første halvår av 2023 har nødetaten registrert 3640 terrorangrep spredt over hele landet, inkl. 2118 hendelser med steinkasting, 799 molotovcocktailangrep, 18 knivangrep og 6 bilangrep.

Antall skytinger i 2023 har allerede overgått det totale antallet skytinger i 2022 med 101 skytinger mot israelere – tallet inkluderer ikke de flere hundre skytingene mot israelsk sikkerhetspersonell i forbindelse med antiterroroperasjoner i palestinske byer.

Siden januar har palestinske terrorister drept 28 mennesker, 362 personer ble såret.

I tillegg har to israelske terrorofre omkommet av skader de pådro seg i tidligere terrorangrep. I februar døde 75 år gamle Shimon Maatuf etter å ha blitt alvorlig skadet i et brutalt økseterrorangrep av to palestinske terrorister i 2022 – i tillegg til Shimon ble tre israelske småbarnsfedre hakket til døde foran barna sine. I forrige måned døde Chana Nachenberg etter at hun ble alvorlig skadet i et selvmordsangrep i 2001 og hadde ligget i koma i 22 år – terrorangrepet tok livet av 15 mennesker, bl.a. syv barn og en gravid kvinne. Over 100 mennesker ble skadet.

Rescuers Without Borders ble etablert i år 2000 i forbindelse med den andre intifadaen. Den andre intifadaen (2000-2005), ble støttet av den palestinske myndigheten (PA) og krevde livet til over 1100 israelere. Rescuers Without Borders etablerte først en sivil beredskapsinfrastruktur i Judea og Samaria (Vestbredden), men har siden utvidet responsen til hele landet.

Organisasjonens halvårlige oversikt over antall terrorangrep mot Israel kommer midt i en annen terrorbølge i Jerusalem og i Judea og Samaria.

I går avverget israelske sikkerhetsstyrker et terrorangrep ved Shuafat-sjekkpunktet nordøst i Jerusalem og arresterte en 14 år gammel palestinsk gutt bevæpnet med kniv.

Mandag kastet palestinske terrorister stein mot israelske biler i Nord-Samaria og skadet minst fire israelere, bl.a. en høygravid kvinne. Minst 3 biler ble truffet i angrepet, som skjedde nær rute 55 ved Ma’ale Shomron.

Søndag ble 35 år gamle Elroi Kapach og døtrene hans, Rachel (9) og Avigayil (14) skadet i et bilterrorangrep i Tekoa-krysset. Ifølge IDF åpnet terroristen ild fra en forbipasserende bil mot offerets bil på en motorvei omtrent 15 km sør for Jerusalem.

Terroristen flyktet fra stedet, men ble senere pågrepet av IDF i PA-kontrollerte Betlehem, hvor han hadde barrikadert seg i en moske.

Den iranskstøttede terrorgruppen Hamas, som kontrollerer Gaza, tok på seg ansvaret for angrepet.

Denne artikkelen er skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart