Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Reagerer sterkt på sykepleierforbundets sørgebånd

Dette bildet ble publisert av Norsk Sykepleierforbund på Facebook 18. oktober.
- Jeg vil tro at noen i Palestinakomiteen har greid å kapre Norsk Sykepleierforbund, skriver Jan Benjamin Rødner, nestleder i MIFFs hovedstyre.

Onsdag 18. oktober kl. 15.48 publiserte Norsk Sykepleierforbund en oppfordring til sine medlemmer om å bruke sørgebånd på jobb. Dette kom dagen etter at norske medier slukte Hamas-propagandaen og anklaget Israel for angrep mot et Gaza-sykehus. 500 mennesker ble drept, sa Hamas. Senere viste det seg at eksplosjonen skyldtes en rakett avfyrt av Islamsk Jihad og at dødstallene antakeligvis var rundt 50.

– Stopp bombing av sykehus. Det er alvorlig og hjerteskjærende når pasienter og helsepersonell blir angrepet, skadet og drept. Dette er i strid med de internasjonale reglene i krig om medisinsk nøytralitet, og i strid med menneskerettighetene, uttalte forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen. NSF oppfordret alle sykepleiere og helsepersonell til «å bruke sørgebånd for å vise solidaritet med våre kollegaer som er berørt av denne tragedien.

Jan Benjamin Rødner, nestleder i MIFFs hovedstyre, reagerer på sykepleierforbundets utspill og aksjon. Tirsdag 24. oktober sendte han slik e-post til NSF, som vi gjengir i sin helhet:

«Vi er helt enige i at angrep på sykehus ikke skal forekomme. Men hvorfor kommer denne kampanjen med sørgebind akkurat nu? Sykehus i Ukraina har med vilje blitt bombet en lang rekke ganger uten noen tilsvarende reaksjon. Det som åpenbart har utløst aksjonen er Hamas´ løgn om at Israel hadde bombet et sykehus i Gaza og at 500 var drept. Det viste seg tidlig at det hele skyldtes en rakett fra Islamsk Jihad som feilet. Altså en ulykke,- men raketten var ment å drepe i Israel uten at det ser ut til å berøre NSF. Heller ikke røres NSF av at over 1.300 mennesker ble myrdet i kaldt blod, 200 bortført og hundrevis av mennesker skadet. Alt dette fører til voldsomme belastninger på deres kolleger i Israel, men uten at dere sier noe. Jeg vil tro at noen i Palestinakomiteen har greid å kapre NSF til noe som blir forstått som et angrep på Israel, selv om det skjules bak generelle formuleringer. Jeg vil sterkt oppfordre dere til å holde dere unna slike kampanjer som er ment å stigmatisere. Jeg vil sterkt oppfordre dere til ikke å la dere rive med og politisere det fine og viktige yrket deres. Riv av de sorte båndene snarest!»

Tidligere i konflikten har raketter fra Gaza rammet sykehus i Israel, uten at det har vekket engasjement i norske medier eller norske sykepleiere. Etter 7. oktober-massakren er Israel blitt angrepet med over 7.500 raketter. Dersom det ikke var for et effektivt israelsk rakettforsvar, ville dette gitt enormt store tap for pasienter, helsepersonell og andre mennesker i Israel.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart