Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Seinfeld møtte 7. oktober-overlevende

Jerry Seinfeld (t.v.) får omvisning i en utbrent bolig i kibbutz Be'eri 19. desember 2023. (Foto: Privat)
Den kjente komikeren sier han vil bruke sin kjendisstatus til å øke oppmerksomhet rundt gislene som fortsatt holdes fanget på Gaza.

Den amerikansk-jødiske komikeren Jerry Seinfeld besøkte kibbutz Be’eri, en av kibbutzene som ble hardest rammet i massakren 7. oktober, under en tur til Israel for å vise solidaritet med ofrene for angrepet.

Seinfeld ble verdenskjent gjennom TV-serien med samme navn.

Han og konen Jessica møtte under besøket Yuval Haran, som mistet sin far i terrorangrepet 7. oktober. Over 100 av innbyggerne i kibbutz Be’eri ble drept i massakren. I tillegg ble flere tatt som gisler av Hamas.

Haran tok imot Seinfeld og konen i ruinene av deres hjem i kibbutzen. Han fortalte hvor mye faren hans elsket å se på TV-serien Seinfeld.

– Da jeg fikk høre at Seinfeld skulle komme til kibbutzen vår ble jeg veldig rørt. Han er en av karakterene som min far elsket og det var ikke få ganger vi satt og så på Seinfeld sammen, sier Yuval Haran.

Kjendisparet møtte også overlevende etter det brutale terrorangrepet, hvor over 1200 mennesker ble drept og over 240 ble tatt som gisler. Flere fortalte at de en dag ønsker å returnere til hjemmene sine igjen, men at det ikke er mulig å leve i fred og sikkerhet før Hamas er fjernet.

Kibbutz Be’eri er en av de største kibbutzene som ligger tett på grensen mot Gaza. Før massakren 7. oktober bodde det over 1100 mennesker der.

I forbindelse med besøket til Israel møtte Seinfeld også familiene til gislene som fortsatt blir holdt fanget på Gazastripen. Han møtte også noen av gislene som ble løslatt under våpenhvilen i forrige måned.

Overfor familiene skal Seinfeld ha uttrykt et dypt engasjement for å øke bevisstheten verden over for gislenes situasjon. Møtet mellom Seinfeld og gislenes familier varte to timer lenger enn planlagt.

Det antas at det fortsatt er 128 gisler igjen på Gazastripen, men ikke alle av dem er i live. 105 gisler ble løslatt i slutten av november.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart