Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

– Vi er klare til å sende et kraftig svar til Hizbollah

Israelsk artilleri skyter mot Hizbollah-posisjoner i Sør-Libanon i januar 2024. (Foto: Flash90)
En full krig mot Hizbollah ser ut til å rykke stadig nærmere.

Under et besøk til de krigsherjede områdene i det nordlige Israel onsdag sa statsminister Benjamin Netanyahu at Israel er forberedt på «et ekstremt kraftig svar» som respons på de mange rakettangrepene fra Hizbollah.

– Alle som tror vi bare vil sitte på hendene mens de prøver å skade oss tar fullstendig feil, sa Netanyahu under et besøk til byen Kiryat Shmona.

Netanyahu besøkte byen bare timer etter at brannmannskap hadde fått kontroll over en rekke branner i området, som ble forårsaket av raketter og droner avfyrt av den iransk-støttede terrorgruppen i det sørlige Libanon. I 48 timer herjet det branner som truet byer og lokalsamfunn i Nord-Israel.

Siden 8. oktober har det vært tilnærmet daglige angrep fra Hizbollah mot det nordlige Israel, men de siste dagene har situasjonen tilspisset seg ytterligere.

Uttalelsen fra Netanyahu om «et kraftig svar» kommer dagen etter at sjefen for det israelske forsvaret, Herzi Halevi, sa at Israel var nær ved å ta en beslutning på hvordan de skal håndtere de daglige angrepene fra libanesisk side.

Rundt 60.000 innbyggere i det nordlige Israel er internt fordrevet på grunn av trusselen fra Hizbollah. De vet ikke når de kan returnere hjem. 10 israelske sivilpersoner og 15 soldater og reservister er drept i angrep fra Libanon siden 8. oktober.

Tidligere onsdag hevet den israelske regjeringen antallet reservister som det israelske forsvaret kan kalle inn ved behov fra 300.000 til 350.000. Det har vært spekulert i at Israel vil iverksette en større militæroperasjon mot Hizbollah i løpet av juni, men ifølge Times of Israel handler utvidelsen først og fremst om operasjonene på Gaza og ikke direkte tilknyttet fronten i nord.

Netanyahu besker Kiryat Shmona ved grensen mot Libanon 5. juni 2024. (Foto: GPO)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart