Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Nå vil Hamas skyte gisler som blir forsøkt reddet

Gislene Andrey Kozlov og Almog Meir tilbake i Israel 8. juni etter å ha blitt reddet. (Foto: Flash90)
Terrorgruppen vil unngå at Israel klarer å redde ut flere gisler i live.

Etter den suksessfulle redningsaksjonen lørdag, hvor fire israelske gisler ble reddet i live, har Hamas sendt ut ordre til sine vakter om å henrette gislene «hvis de mistenker at israelske styrker kommer for å redde dem».

Det er den amerikanske avisen New York Times som skriver dette.

Gislene Almog Meir Jan, Andrey Kozlov, Shlomi Ziv og Noa Argamani ble reddet i en vågal redningsaksjon sentralt på Gazastripen lørdag. Operasjonen var en stor suksess, selv om den israelske offiseren Arnon Zmora mistet livet.

Nå vil Hamas unngå at Israel får flere suksessfulle redninger av gisler, ved å beordre vaktene til å skyte gislene hvis de frykter en redningsoperasjon.

Avisen skriver videre at britiske og amerikanske droner er blitt brukt over Gaza i forsøk på å lete etter gisler. Disse dronene har klart å innhente informasjon som de israelske dronene ikke har fått tak i, ifølge den amerikanske avisen.

I begynnelsen av krigen trodde etterretningen at flesteparten av gislene ble holdt fanget nede i Hamas sitt nettverk av tuneller, men det har vist seg enklere for Hamas å holde gislene fanget i private hjem på Gazastripen.

De fire gislene som ble reddet lørdag ble også holdt fanget i private hjem, blant annet hos en palestinsk lege og en journalist.

I kjølvannet av lørdagens redningsoperasjon forventes det imidlertid at Hamas vil flytte flere gisler ned i tunellene, for å gjøre det vanskeligere å redde dem.

En liten gruppe med gisler holdes også i nærheten av Hamas-leder Yahya Sinwar, for å fungere som menneskelige skjold. Det skal gjøre det vanskeligere for Israel å angripe ham, skriver The New York Times.

Det ble anslått at Sinwar gjemte seg i en tunell under Rafah en stund, men at han nå trolig er tilbake i en tunell under Khan Younis. Her er det et stort nettverk av tuneller. Verken USA eller Israel har så langt klart å avsløre nøyaktig hvor han gjemmer seg.

Det er fortsatt 116 gisler igjen på Gazastripen, minst 41 av dem er døde.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart