Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Sharon er populær

Det israelske Arbeiderpartiet driver med en midlertidig ledelse, etter at tidligere statsminister Ehud Barak trakk seg som leder da han tapte valget for Ariel Sharon.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Til høsten skal partiet velge ny leder. Foreløpig har to kandidater meldt seg: Avraham Burg (som er «stortingspresident») og Binyamin Ben-Eliezer, som er forsvarsminister i Sharon-regjeringen. Burg regnes som favoritt. Han sier at Arbeiderpartiet har sviktet fra fattige velgerne, og lover et krafttak for mer utjevning.

Men en meningsmåling i begynnelsen av juni tyder på at det er forholdsvis uinteressant hvem som leder Arbeiderpartiet. Dersom Burg skulle stille mot statsminister Ariel Sharon, ville han få bare 22 % av stemmene, ifølge målingen. Ben-Eliezer ville få 12 %. Og skulle tidligere statsminister Binyamin Netanyahu forsøke seg, ville han få 24 %. Så foreløpig tyder alt på at Sharon står bomsterkt i det israelske folket.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart