Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Araber roser Sharon

Shallah Tarif er druser. Som nevnt i den tidligere artikkelen Arabisk minister ble han den første arabiske ministeren i Israels historie. Han ble minister uten eget departement, men med ansvar for arabiske saker.

I en tale i begynnelsen av juni roste han statsminister Sharon. Han sa at han var overrasket over hvor behersket og klok Ariel Sharon er.
Han oppfordret Arafat til å overholde Mitchell-kommisjonens anbefalinger og stoppe all vold. Han kritiserte Arafat for å fortsette med terror-angrep mot Israel. «Arafat har klart å ødelegge hele fredsbevegelsen i Israel,» sa Tarif. Han sa at tidligere statsminister Ehud Barak tilbød palestinerne «en 100 % løsning» i Camp David.
Nå venter israelerne på om Arafat klarer å kontrollere sitt folk. «Dette er hans eksamen,» sa Tarif. Han kritiserte Hamas for å si at våpenhvilen ikke ville hindre dem i å skyte på soldater og bosettere.
Tarif oppfordret Israel til å forbedre den økonomiske situasjonen for de arabiske innbyggerne i landet og utvikle likhet for alle innbyggerne. I tillegg til økte bevilgninger og en annen holdning fra politiets side, er noen av de viktigste sakene flere hjem for unge par og at arabere får flere jobber i det offentlige. Tarif sa at arbeidsledigheten blant Israels arabere nå er oppe i 25 %.

Han sa at Israels arabere er en del av det palestinske folket. Men de kan også være gode borgere av Israel. Han innrømmet at Israels arabere har mye mer demokrati i Israel enn noe annet sted i Midtøsten.

Men det er lover som gir det jødiske folket førsteretten. Det er f. eks. vanskelig for en israelsk druser å få sin libanesiske kone med seg inn i landet. Men jødene fra Russland får komme til Israel selv om bare en av besteforeldrene var jøde.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart