Barnekrigen

8. mai hadde Martin Fletcher i NBC et sjeldent glimt inn i hvordan palestinerne rekrutterer sine barn til martyrer. Han brukte film som gruppen Palestinian Media Watch hadde tatt opp fra palestinsk TV. Andrea Levin gjengir følgende fra Fletchers reportasje:

‘De bruker en sjokktaktikk. De bruker reklamefilmer på palestinsk TV hvor barn blir bedt om å legge fra seg sine leker, ta opp steiner og gå til kamp mot Israel. De bruker skuespillere til å gjenskape det mest berømte bildet fra oppstanden, det som sjokkerte verden, av 12-årige Muhammed al-Dura som døde i sin fars armer, fanget i kryssilden i en konfrontasjon mellom israelere og palestinere. Reklamefilmen viser Muhammed i paradiset, der han gir en sterk oppfordring til andre barn om å «følge ham»‘.

På palestinsk TV inneholder filmen også noe som ikke ble sendt på NBC: Muhammed al-Dura boltrer seg på stranden, i en fornøyelsespark og flyr en drage i en eng omgitt av trær.

NBC viste også bilder fra Gaza, hvor barn stod i rekker på militært vis i en skolegård og blir utfordret til å tilsidesette sin frykt. De ropte: «Vi ber Allah om å ødelegge jødene.»

Hvorfor har nesten ingen medier vist slikt stoff?

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart