Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Danmarks skam

Det var ikke klokt av utenriksminister Shimon Peres å utnevne Carmi Gillon som ny ambassadør til Danmark. Han er en tidligere sjef for den israelske sikkerhetstjenesten, og ikke diplomat. Det siste demonstrerte han tydelig da han i klartekst støttet bruk av tortur i kamp mot terror.

Selv en nybegynner burde klare å unngå å gå i en så tydelig felle. Og å sende en tidligere hemmelig agent som ambassadør nå under den palestinske oppstanden, er lite lurt. Slike folk bør holdes ute fra rampelyset, særlig i utlandet, og aller mest i Skandinavia.

Men når det er sagt, må det også sies at de virkelig skyldige er de falske elementene i Danmark som går inn for å arrestere Gillon – intet mindre – når han kommer til København. Det er så anti-israelsk at det lyser av det.

For de ville aldri gå inn for noe slikt hvis Vladimir Putin kom til København, selv om han er en tidlligere KGB-sjef som nok har gjort både en og to ting som Gillon aldri kunne ha tenkt seg en gang. Som statsminister jevnet han Grozny med jorden, drepte tusener av barn, kvinner og gamle. Den kinesiske lederen Li Peng ville også være velkommen, mannen bak massakren på ”Den himmelske freds plass” og som slavebinder, torturerer og henretter sine egne borgere. Og naturligvis er de arabiske lederne velkommen, selv om deres hemmelige tjenester gjør mye verre ting mot deres egne folk enn Israels sikkerhetstjeneste gjør mot utlendinger som selv innrømmer at de er ute for å ødelegge Israel.

Den store tragedien er at europeere ikke forstår hvilken situasjon Israel er i. Selv slipper de naboer som den syriske forsvarsministeren Mostafa Tlass, som har tatt til orde for at ”hver araber skal drepe en jøde”, iranske mullaher som bygger atomvåpen for å utslette jødenes stat, statslønnede egyptiske journalister som sier at jødene bør kastes på sjøen og Hamas-lærere som lærer små barn å hate og bli selvmordsbombere midt i en flokk israelere. Den slags er utenkelig for danskene. Men israelerne er truet på livet, og er nødt til å få de opplysningene vi trenger for å forhindre massedrap.

Vi lærte i fjor at problemet med palestinerne, og resten av den arabiske verden, ikke er hvor stort Israel skal være. Det er at Israel i det hele tatt finnes. Den nåværende kampen mot jødenes stat blir ført av selvutnevnte ledere i den siste regionen som avviser vestlige idealer om politisk, økonomisk og kulturell frihet.

Fritt og forkortet etter en artikkel i Jerusalem Post av Amotz Asa-El, som er redaktør for uke-utgaven.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart