Søk

«Libanonisering»

Litt etter litt er det oppstått en situasjon på Vestbredden som minner om den situasjonen israelerne kjenner så altfor godt fra Sør-Libanon (fram til de trakk seg ut sommeren 2000).

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1200 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Til tross for store forskjeller i befolkningsstruktur og andre forhold, er det en del sentrale forhold som ligner:

Det blir en belastning å kjøre på veiene på grunn av skyting fra biler som kjører forbi, og en utstrakt bruk av bomber som eksploderer når biler eller personer kommer forbi. Slik var krigføringen i stor grad i Libanon også.

All militær aktivitet fra israelsk side som innebærer forflytninger, er utsatt og sårbar. Det er lett å sprenge bomber og å skyte på israelerne. Og den palestinske befolkningen støtter naturligvis angrepene fullt ut.

Arafat tror at det vil gå på Vestbredden som i Libanon: Til tross for sterke ord fra Israel nå i en tidlig fase av krigen, vil nesten daglige tap i form av drepte og sårede etter hvert slite israelerne ut og få dem til å trekke seg ut av Vestbredden og Gaza. Det eneste Arafats folk må gjøre, er å sørge for at israelerne får store nok tap lenge nok.

I Libanon var det først og fremst soldater som ble drept. På Vestbredden er bosetterne et like viktig mål. Bosetningene er stort sett dårlig forsvarte, og det er lett å ramme bosetterne, spesielt når de kjører på veiene.

I tillegg har vi skytingen mot Gilo og noen av bosetningene. Noen steder er det skutt med bombekastere, slik Hizbollah har skutt med raketter og bombekastere.

Det eneste Israel egentlig kan gjøre i denne saken, er å ramme det palestinske styrets økonomiske og militære mål, og samtidig forsøke å unngå sivile tap mest mulig. Om nødvendig må israelere gå inn i de palestinske områdene i stort antall og ta den tiden man trenger for å gjennomføre sine oppdrag.

Det er ingen grunn til å tro at det vil bli noen form for fred hvis ikke Arafat får et klart valg mellom fortsatt vold og en situasjon hvor hans eget styre bryter sammen.


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart