Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Økte vannkvoter

Det er tidligere bestemt at de israelske bøndene får bare 50 % så mye vann som tidligere. Nå er denne kvoten økt litt: De får 58 %.

Bakgrunnen er at denne siste vinteren gav vesentlig mer nedbør enn vanlig, slik at Gennesaretsjøen steg helt opp til 209,76 m under havets nivå. Det er bare 86 cm fra maksimum. (Dersom nivået blir høyere, blir det flom i Tiberias. Det unngås ved at man i så fall lar vann renne fra Gennesaretsjøen og sørover mot Dødehavet, noe som ellers ikke gjøres lenger.) – Siden nedbørsesongen er over, har vannet begynt å falle igjen i Gennesaretsjøen. Det faller med ca. en tredel av en centimeter per dag.

I 2001 gikk 658 millioner kubikkmeter ferskvann til bruk i hjemmene og privat bruk i byene. 120 millioner kubikkmeter vann gikk til industrien, og 563 millioner kubikkmeter til jordbruket. I tillegg fikk jordbruket 459 millioner kubikkmeter renset spillvann.

Vannproblemet framover skal løses ved at mer vann brukes om igjen til jordbruksformål. Og så er israelerne i ferd med å bygge en rekke avsaltingsanlegg for sjøvann.

Kilde: Artikkel i Jerusalem Post 11. juni 2003 av David Rudge.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart