Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Gamle løgner gir nytt jødehat

Abdel-azis al-Rantisi er en av topplederne i terrororganisasjonen Hamas, som står bak en stor del av selvmordsaksjonene rettet mot israelere. Han ble kjent i Vesten da Israel i juni forsøkte å drepe ham. Det var etter at han klart og tydelig hadde avvist en våpenhvile og gått inn for at krigen mellom Israel og palestinerne skulle fortsette. Og er det krig, så er det krig. Den som går inn for krig mot israelske sivile, må finne seg i å være krigsmål.
Europa


Holocaust er «selvfølgelig» overdrevet. Jødene led ikke så mye som «1 prosent av hva vi har lidd i Palestina», mener lederen for utdanningskomiteen i det palestinske lovgivende rådet.

22. juni 2003 stod en artikkel i britiske The Observer. Den var skrevet av David Aaronovitch og hadde overskriften Den nye antisemittismen. Det følgende er et referat av artikkelen.

Aaronovitch’ artikkel tar utgangspunkt i et intervju han gjorde med Rantisi et par uker før israelernes drapsforsøk. Han ville særlig stille Rantisi ett konkret spørsmål: Hvorfor inneholder Hamas’ charter, artikkel 32, en positiv henvisning til Zions vises protokoller, et skriv som er bevist å være et falsum? – Protokollene handler om hvordan jødene angivelig planlegger å ta over kontrollen i hele verden.
På spørsmålet om «protokollene», svarte Rantisi at han først hadde vært skeptisk til dem. Men da han så hva som skjedde i Palestina, «kunne jeg se at de var ekte».

Aaronovitch skriver at det kommer store mengder antisemittisk [det betyr anti-jødisk, det er det ordet betyr i praksis] litteratur, journalistikk og TV-stoff i arabiske land.

Journalister og politikere jakter på gammelt, europeisk søppel etter argumenter mot jødene og Israel. Da finner de for eksempel beskyldningene om ritualmord: Jødene kidnapper ikke-jøder, dreper dem og bruker blodet i mystiske ritualer. (Det er aldri blitt bevist at noen jøde har gjort noe slikt. Det ville være helt i strid med den jødiske religion, som blant annet ikke tillater at man drikke blod.)
Men anklager om ritualmord finner man for eksempel i den største avisen i Egypt (Al-Ahram), i en bok av den syriske forsvarsministeren og i kringkastede taler fra ulike palestinske moskeer.

Holocaust-benektelse er vanlig i arabisk stoff. Aaronovitch intervjuet barn i en skole i Gaza. En middelaldrende engelsklærer kom med et langt utfall mot jødene. Var det ikke jødene som stod bak alle kriger, kanskje? Hadde ikke jødene skapt problemer overalt hvor de bodde? Hadde de ikke laget problemer for tyskerne? Til det siste spurte Aaronovitch hvilken tid han tenkte på. «Før Hitler fikk makten,» svarte han. – I det klimaet som rår i arabiske land, er slike antisemittiske myter regnet som etablerte fakta.

Aaronovitch snakket med dr. Musa Al-Zubut, lederen for utdanningskomiteen i det palestinske lovgivende rådet (folkevalgt). Zubut forklarte hvorfor det ikke finnes noen henvisning til Holocaust i det nye, palestinske pensumet. Zubut forklarte at Holocaust «selvfølgelig» er overdrevet. Jødene led ikke så mye som «1 prosent av hva vi har lidd i Palestina». Dette er også etablerte sannheter for arabere flest, og det også er utbredt blant muslimer i Europa.

En del imamer preker om jødene ut fra selve Koranen. Ifølge dem er jødene blant annet evig upålitelige. Noen ganger blir prekenene sendt på radio eller TV, og blir dermed kjent utenfor de troendes krets. Det er ikke bare i de palestinske områdene det forekommer. En muslimsk predikant fra London ble dømt for flere tilfeller av oppfordring til mord, delvis basert på en preken som var tatt opp på bånd. Den hadde tittelen Ingen fred med jødene. Predikanten, Faisal, hevder at hans synspunkter bare er det man finner i Koranen. Hvis det stemmer, er det «dypt urovekkende», skriver Aaronovitch.

Se også artikkelen Zions vises protokoller.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart