Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hvorfor er det så vanskelig å stanse Katyusharakettene?

De israelske forsvarsstyrkene har operert i 24 dager for å stanse Katyusha-rakettene fra sør-Libanon, men fortsatt klarer Hizbollah å avfyre hundrevis av terror-raketter mot israelske tettsteder og byer.

De israelske forsvarsstyrkene har operert i 24 dager for å stanse Katyusha-rakettene fra sør-Libanon, men fortsatt klarer Hizbollah å avfyre hundrevis av terror-raketter mot israelske tettsteder og byer.

Hvorfor er det så vanskelig å stanse dem?, spør militæranalytikeren Yaakov Katz i Jerusalem Post 3. august.

Han gir noen opplysninger som forklarer IDFs vanskeligheter.

Katyusha-rakettene kan gjemmes bak på en liten lastebil, i et lite rom i en bolig, blant busker i daler og på åser, i tunneler og bunkre.
Rakettene er små og tynne som lyktestolper.
Noen ganger er det ingen til stede nå rakettene blir avfyrt, man bruker koplingsur og tidsinnstiller avfyringen.

– Ingen hær i verden kan ødelegge alle rakettene, sier en israelsk offiser til avisen.

Men sjefsredaktøren i Jerusalem Post, David Horovitz, skriver 4. august 2006 at det er lettere å ta knekken på andre typer raketter med lengre rekkevidde. Mange ble tatt ut allerede i begynnelsen av krigen. Det er sagt, skriver han, at i 59 landsbyer visste israelerne nøyaktig hvilke hjem som hadde en Fajr-rakett som «gjest». Så selv om Hizbollah nok har alle typer raketter igjen og kan vise det, er kapasiteten svekket.

Rakett-trussel for bakkestyrker
De israelske bakkestyrkene som jobber for å redusere rakett-trusselen mot nord-Israel står også overfor trussel av raketter. Hundrevis av panservernraketter er skutt mot IDF-soldatene, og flere soldatliv har gått tapt.

Katz skriver at dette er ekstra tragisk siden Israel egentlig allerede har et fungerende forsvar mot disse rakettene. Vi har tidligere omtalt dette utrolige systemet i artikkelen Revolusjonerende panserforsvar. Man kunne tro at det dreier seg om science fiction, men Katz bekrefter at systemet virker. Det vil kunne stanse panservern-raketter av de typene Hizbollah bruker, og som påfører israelske tanks stor skade.

Men hittil har forsvaret ansett systemet for å være for dyrt, og derfor er det hittil ikke tatt i bruk. En høystående offiser sier at «det er penger som dreper og sårer soldatene».


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart